van der Horst

Finland: Dani Sordo geeft forfait - Kevin Abbring springt in

Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Vorige week meldden we reeds dat Dani Sordo in het ziekenhuis was beland na een crash tijdens een testsessie met Hyundai Motorsport en vandaag bevestigde Hyundai dat Sordo ten gevolge van die crash ook effectief verstek moet geven voor de Rally van Finland, de achtste manche van het WK rally die over 2 weken wordt verreden. Kevin Abbring zal samen met co Seb Marshall het stuur van de i20 WRC #20 overnemen.
Sordo - Hyundai i20 WRC
Sordo - Hyundai i20 WRC
De crash van Sordo werd veroorzaakt door een technisch defect aan de wagen. De onfortuinlijke Spanjaard liep bij de impact een barst in de ruggewervel op en kreeg rust voorgeschreven. Ondertussen herstelt hij, zo meldt Hyundai, thuis waarbij hij normaal gezien bij de WK-rally van Duitsland half augustus terug paraat moet tekenen. De geplande testsessie voor de WK-rally in Finland werd herzet naar volgende 22-25 juli, waarbij onze landgenoot Thierry Neuville, Hayden Paddon en Kevin Abbring worden opgetrommeld.

Foto's: Racing International Photography & WRC.com



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op vrijdag 15 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons