van der Horst

WRC: Kleine stoelendans brengt Mikkelsen naar Hyundai

Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen
"Silly Season", de periode waarin de geruchtenmolen op volle toeren draait in het WRC, heeft dit jaar toch wel voor een verrassing van formaat gezorgd, want Andreas Mikkelsen wordt per direct ingelijfd door Hyundai Motorsport. De Koreanen willen met de Noor alsnog de merkentitel binnen halen. Hayden Paddon is kind van de rekening, al lijkt ook Dani Sordo nog niet zeker van een zitje de rest van het seizoen.
  • Dreamdrive
Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen
Er werd druk gespeculeerd over de zitjes voor komend seizoen, in 2018, maar niemand verwachtte dat de stoelendans dit jaar nog zou beginnen. Andreas Mikkelsen verlaat Citroën Racing, waar hij toch nog geen bindend contract had, en wordt teamgenoot van Thierry Neuville bij Hyundai Motorsport. Hij zal de laatste drie rally's van het jaar, dat zijn Spanje, Wales en Australië, afwerken in de i20 WRC. 

Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Dani Sordo, Hayden Paddon en Thierry Neuville blijven uiteraard onder contract maar het ziet er naar uit dat die eerste twee hun zitjes zullen delen de rest van het jaar want Andreas Mikkelsen is zeker van deelname in de laatste drie rally's. Hyundai wil met deze beslissing vooral de kloof met M-Sport dichten in het merkenkampioenschap.. "Deze beslissing was niet gemakkelijk, maar we voelden dat die noodzakelijk was om onze kansen gaaf te houden", aldus teamleider Michel Nandan. Mikkelsen testte begin dit jaar al de wagen. "Maar op dat moment hadden we Andeas niets te bieden. Nu ligt de situatie anders, nu we de situatie hebben geëvalueerd."

Uiteraard is Mikkelsen opgetogen want hij is zeker van deelname in de resterende wedstrijden. Die garantie had hij vooralsnog niet bij Citroën die hij recent nog een podiumstek bezorgde in Duitsland. "We zijn er klaar voor en ik hoop dat het de start is voor iets op langetermijn", aldus Mikkelsen die het doet klinken als een stevige liefdesverklaring.

Kris Meeke - Citroën C3 WRC
Kris Meeke - Citroën C3 WRC
Bij Citroën zorgt het vertrek van Mikkelsen voor een gemakkelijkere samenstelling van de line-up. Kris Meeke, Stéphane Lefebvre en Khalid Al-Qassimi rijden in Spanje. Craig Breen werkt Wales en Australië zeker af. "We wensen Mikkelsen veel succes. Hij was een optie voor 2018, maar toen het allemaal concreet werd, beslisten we niet door te drukken", aldus teambaas Yves Matton."

Foto's: Oscar Vifer, Sandro Delaere RIP & WRC.com



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 5 september 2017.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons