van der Horst

Mexico: Neuville opent met besttijd - Ogier leidt

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
De Rally van Mexico, de derde manche van het wereldkampioencshap rally, is donderdagavond van start gegaan met drie korte proeven in en rond Guanajato. Thierry Neuville (Hyundai i20) opende in stijl met de besttijd, maar Sébastien Ogier (Volkswagen Polo) klokte de snelste chrono op de laatste proeven en mag straks als leider het Mexicaanse onverhard gaan aanvallen.
Thierry Neuville
Thierry Neuville
Enkele uren voor de eerste proeven vond de shakedown plaats. Onze landgenoot Neuville toonde zich meteen bij de les en zette een tweede tijd neer. Enkel Andreas Mikkelsen (Volkswagen Polo) was sneller. Neuville hield er een goed gevoel aan over. “Ik voel dat we hier kunnen strijden voor de overwinning”, klonk het achteraf.

Hij zette die stelling meteen kracht bij door de eerste proef, de inmiddels iconische straatproef in Guanajato, te winnen, voor de Fiesta van de Italiaan Lorenzo Bertelli en de Polo van Ogier.

Bij de eerste doortocht op de Super Special nam Ogier de leiding over met een snelste tijd, voor de Hyundai’s van Dani Sordo, Thierry Neuville én Hayden Paddon. Bij de tweede doortocht was Ogier weer de snelste, dit keer voor Andreas Mikkelsen en opnieuw Neuville.

Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Ogier beëindigt de weinig betekenisvolle openingsdag met 1.7 seconden voorsprong op Neuville. Jari-Matti Latvala was nooit bovenaan te vinden, maar staat voorlopig derde op 3.3 seconden, Mikkelsen is vierde op 3.8, Dani Sordo vijfde op 4.1.

De officiële Fiesta’s doen het voorlopig minder goed met Mads Östberg op de elfde stek op 8.1 en Eric Camilli op twaalf op 8.7 seconden.

Armin Kremer (Fabia R5) leidt in WRC2 voor Teemu Suninen (Fabia R5) en Nicolas Fuchs (Fabia R5)

Straks wordt het andere koek, want dan moet El Chocolate, een proef van 54,21km, twee keer afgewerkt worden. Er staan vrijdag zeven proeven op het programma. Het is nu al uitkijken naar slotdag zondag, want dan staat de marathonproef Guanajato met een lengte van maar liefst 80km op het programma.

Foto's: Willy Weyens/Volkswagen Motorsport, Georges De Coster & Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 4 maart 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Mexico.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons