van der Horst

WRC Mexico: Neuville blijft derde, Meeke leidt

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Halfweg de tweede dag blijft Kris Meeke leider in de Rally van Mexico, de derde manche van het WRC. Heel het podium blijft ongewijzigd met Sebastien Ogier op twee en Thierry Neuville op drie.
Na de elfde proef blijft Kris Meeke (Citroën C3) leider. De Brit consolideerde perfect en liep zelfs nog een beetje uit op Sebastien Ogier (Ford Fiesta). De Fransman volgt nu op 23'5 seconden van de leider. Thierry Neuville (Hyundai i20) verloor ook nog een beetje terrein en volgt nu op ruim een minuut van Meeke. Neuville, en alle Hyundai's, verloren vrijdag veel tijd door technische problemen.

WK-leider Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) is pas zevende op ruim drie en een halve minuut. Teamgenoot Juho Hanninen, Hayden Paddon (Hyundai i20) en Ott Tänak (Ford Fiesta), gaan de Fin vooraf.

In WRC2 is er een hevige strijd tussen Eric Camilli in zijn Fiesta R5 en Pontus Tidemand in zijn Skoda Fabia R5. Amper een seconden scheidt beide kemphanen.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 11 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Mexico.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons