van der Horst

WRC: Ogier haalt de hamer boven, Evans weerstaat

Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
Elfyn Evans gaat straks als leider naar de derde dag van de Rally van Monte-Carlo, de eerste manche van het WRC. De Welshman weerstond goed aan de druk van Sébastien Ogier die op de slotproef de sloophamer bovenhaalde. Thierry Neuville komt in het ritme, maar zakt terug naar stek vijf.
IJs en nattigheid ruimden plaats voor modder en een gebarsten hemelsluis na de middag. Sébastien Ogier (Toyota) was als een wesp gestoken na zijn tijdsverlies op de vorige proef door een lekke band. De Fransman haalde verwoestend uit en nam in één ruk zestien seconden terug op Elfyn Evans. De wereldkampioen sprong ook terug naar plaats twee en volgt nu op amper 7.4 seconden van de Welshe leider.

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris
Ott Tänak (Hyundai) valt terug naar plaats drie, maar verloor amper vijf tellen op wedstrijdleider Evans. De Est had wel problemen door een aangedampte voorruit. Achter hem schuitft Kalle Rovanperä (Toyota) terug naar stek vier met een sterke tijd op de slotproef.

Die vierde stek gaat ten koste van Thierry Neuville (Hyundai), die nochtans een redelijk goede chrono neerzette. De Hyundai-rijder prijst na elke proef zijn co-rijder Martijn Wydaeghe. Duidelijk niet geveinsd, want de tijden tonen aan dat de mayonaise aan het pakken is tussen de Oostkantonner en de West-Vlaming. Neuville bracht de achterstand terug onder de minuut, maar volgt op 35 seconden van het podium en 59 seconden van de leider. Achter hem staat Dani Sordo (Hyundai), die een schitterende tweede tijd neerzette op de slotproef. Hij reduceerde zijn achterstand op Evans tot minder dan twee minuten.

Pierre-Louis Loubet - Hyundai I20 WRC
Pierre-Louis Loubet - Hyundai I20 WRC
Voor Pierre-Louis Loubet  (Hyundai) is het over en uit. De jonge Corsicaan reed nochtans een fraaie wedstrijd, maar verkeek zich in een remzone aan een haarspeld en schoof de rotsen in.

Er volgen nog zeven proeven de komende twee dagen, goed voor ruim 100 km tegen de klok. In kilometers zitten we dus al flink over halfweg.


Foto: Toyota Gazoo Racing & Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 22 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons