van der Horst

WRC: Ogier op een zucht van achtste titel in Catalonië

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Sébastien Ogier staat op een zucht van een achtste titel. Die kan hij dit weekend binnenhalen in de straten van het Catalaanse Salou. Enige opdracht: Elfyn Evans zondagmiddag op 30 punten zetten.
De opdracht in Spanje is vrij simpel voor de regerende wereldkampioen Sébastien Ogier (Toyota). De Fransman heeft nu een voorgift van 24 punten op Elfyn Evans (Toyota) en moet dat aantal dus op 30 zien te brengen door 6 punten meer te scoren dan zijn Welshe teamgenoot.

Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
Het lijkt simpeler dan het is, want Evans komt met vertrouwen uit Finland en presteert altijd goed op asfalt, al kon hij er nog geen enkele winnen. Denk maar aan die ijzingwekkende finish in Kroatië, waar hij de zege uit handen liet glippen in het voordeel van ... Ogier. De Fransman won de wedstrijd ook al drie keer. Hij moet in die stand enkel Antonio Zanini en Sébastien Loeb laten voorgaan.Kalle Rovanperä (Toyota) moet vooral helpen de merkentitel veilig te stellen. De Fin kreeg maar deze week groen licht van de dokter na zijn crash in Finland. Takamoto Katsuta (Toyota) brengt zoals gewoonlijk een vierde Yaris in stelling, maar de Japanner zal wellicht al blij zijn als hij aanknopen met een consistente prestatie, zoals in het voorjaar.

Hyundai brengt een ware armada in stelling. Thierry Neuville en Ott Tänak mikken nog op de derde stek in het kampioenschap of, als het even meezit, nog op de vice-titel. Onze Oostkantonner houdt van de rally maar stond nog maar twee keer op het podium, waarvan één keer bovenaan. Dani Sordo (Hyundai) stond al acht keer op podium en is dus de logische derde man in het team van ploegbaas Andrea Adamo. Ook Oliver Solberg en de thuisrijder Nil Solans komen aan de start met een i20 WRC.

Bij Ford een stilaan vertrouwd duo met Gus Greensmith en Adrien Fourmaux. Vooral die laatste lijkt een bodem te krijgen waar hij wel weg mee kan.

In WRC2 tekenen alle tenoren present behalve Andreas Mikkelsen. En ook WRC3 en JWRC kan een aantrekkelijk startveld voorschotelen.

Voor het eerst in jaren wordt de rally opnieuw volledig verreden op asfalt, waar de jongste jaren telkens werd begonnen met een dagje onverhard. Op het programma staan zeventien proeven, goed voor 280 km tegen de klok. Zondagmiddag eindigt de rally met de afsluitende Power Stage.

Foto: Davy Degryse en RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 13 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons