van der Horst

Rally van Mexico: KP 1 voor Neuville – Ogier leider na dag 1

Neuville-Gilsoul - Hyundai i20 WRC
Neuville-Gilsoul - Hyundai i20 WRC
Met een straatproef en een KP op het plaatselijk circuit stonden gisterenavond om 19.00 uur plaatselijke tijd twee KP’s op het programma van de Rally van Mexico. Een opwarmer voor de piloten en publiek, want het echte werk begint pas vandaag en gaat door tot zondag over een totaal van 21 KP’s en maar liefst 394 km tegen de klok
Gisteren werd de derde proef van het kampioenschap op gang geschoten met een straatproef over 1,01 km. Deze werd gewonnen door onze landgenoot Thierry Neuville en zijn Hyundai i20 WRC die zodoende ook de eerste leider was in Mexico. De verschillen met de rest waren te verwaarlozen.

Tijdens de tweede KP, verreden op het plaatselijk circuit met twee wagens samen op de piste en op een mix van asfalt en onverhard, was de VW Polo van Sébastien Ogier over de 4,6 km lange proef de snelste, voor merkgenoten Andreas Mikkkelsen en Jari-Matti Latvala. Neuville klokte de vierde chrono voor de Est Tanak.

Ogier mocht zodoende als eerste leider gaan slapen met een voorsprong van 1,2 sec. op Neuville die ex aequo de tweede plaats deelt met Mikkelsen, terwijl Latvala en Mads Østberg de voorlopige top 5 afsluiten.
Vandaag begint het grote werk met acht KP’s op het menu en twee doortochten op de 44 km lange KP van El Chocolate.

Foto: WRC.com



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 6 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Mexico.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons