van der Horst

Rallye Deutschland: Toyota met GT86 CS R3 als 0-wagen (+ Foto's)

Toyota TMG GT86 CS-R3
Toyota TMG GT86 CS-R3
Zoals we reeds eerder melding maakten zal Toyota met de GT86 CS-R3 zijn opwachting maken tijdens de Duitse WRC manche. De GT86 is nog niet gehomologeerd en zal dienst doen als 0-wagen. Deze prototype zal worden bestuurd door Isolde Holderied die zoveel mogelijk informatie zal verzamelen inzake de verdere ontwikkeling.
Toyota TMG GT86 CS-R3
Toyota TMG GT86 CS-R3
In tegenstelling tot de concurrerende merken, opteert TMG voor een achterwielaangedreven wagen, naar eigen zeggen om de spektakelwaarde op te krikken en zodoende zowel rijders als publiek te entertainen. Net zoals Toyota het destijds deed met de Celica Twin Cam Turbo, waarmee onder meer Juha Kankkunen onderweg was midden de jaren ’80.

Toyota TMG GT86 CS-R3
Toyota TMG GT86 CS-R3
Na meer dan een jaar ontwikkeling is deze knappe wagen dus voor het eerst te zien in de WRC, meer bepaald in de Deutschland Rallye in de streek van Trier eind augustus. Het is de bedoeling om deze TMG GT86 CS-R3 vanaf volgend seizoen aan te bieden aan dealer teams en klanten die er zowel regionale, nationale als internationale en WRC wedstrijden mee kunnen betwisten.

De Toyota beschikt over een 2 liter krachtbron en ontwikkelt tussen 240 en 250 pk voor een gehomologeerd gewicht van 1080 kg. Verder is er nog een sequentiële zesbak aan boord. 



Foto's: TMG



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op woensdag 30 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Deutschland.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons