van der Horst

WRC: Tänak met mooie voorsprong in Sardinië

Ott Tänak - Hyundai i20 Rally1
Ott Tänak - Hyundai i20 Rally1
Ott Tänak leidt zaterdagmiddag nog altijd in de Rally van Sardinië. De vijfde manche van het WRC is dat. Craig Breen en Dani Sordo mogen voorlopig mee op het podium.
Het was een geanimeerde zaterdagochtend met de vroege opgave van Esapekka Lappi (Toyota) en later de koprol van Thierry Neuville (Hyundai). Ott Tänak (Hyundai) stoomde door de crash van Lappi door naar de leiding, en kreeg tegelijkertijd een mooie marge van een halve minuut op Craig Breen (Ford). Die bleef de hele ochtend overeind. Tänak reed zelfs nog de snelste tijd op de slotproef van de ochtendlusjes.

Craig Breen - Ford Puma Rally1
Craig Breen - Ford Puma Rally1
Dani Sordo (Hyundai) is voorlopig derde. De Spanjaard verloor halfweg de ochtend de voeling met de Ier, maar houdt hem wel in het vizier, met een achterstand van iets meer dan tien seconden. Hij moet zich ook al iets minder zorgen maken over Pierre-Louis Loubet (Ford) die na een sterke openingsdag een beetje terugvalt en zelfs al moet rekening houden met Adrien Fourmaux (Ford) die duidelijk terug naar zijn beste vorm toegroeit.

Kalle Rovanperä (Toyota) is eerste Toyota op de vijfde stak en hangt wat in Niemandsland met niemand voor zich en Takamoto Katsuta (Toyota) achter zich. De Japanner houdt wel de druk hoog op de Fin, maar die moet zich geen al te grote zorgen maken, zeker nu ook Thierry Neuville is weggevallen. Dat alles speelt zich af op meer dan twee minuten van de kop. Gus Greensmith (Ford) is achtste op vier minuten. Ook hij heeft weinig te winnen of te verliezen.

In WRC2 hebben we met Nikolay Gryazin een nieuwe leider. Andreas Mikkelsen is vooraan weggevallen op de laatste proef van de ochtend. Freddy Loix en Tim Van Parijs zitten nog altijd in de wedstrijd.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 4 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons