van der Horst

WRT maakt rijdersbezettingen bekend – Frijns en Vernay bevestigd

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Belgian Audi Club Team WRT heeft vanmiddag in ateliers in Baudour zijn rijdersbezettingen voor komend seizoen bekendgemaakt. Voornaamste blikvangers zijn Robin Frijns en de Fransman Jean-Karl Vernay. De equipe onder leiding van Vincent Vosse zal dit jaar voltijds vier wagens in de Sprint en drie in de Endurance Series inzetten, aangevuld met enkele optredens van de tweede generatie van de Audi R8 LMS GT3.
  • De Swert Opticiens
Antonio Felix da Costa & Robin Frijns
Antonio Felix da Costa & Robin Frijns
Na twee jaar aan de zijlijn te hebben gestaan, keert voormalig Formule Renault 3.5 kampioen Robin Frijns terug in actie. De 23-jarige Nederlander maakt een carrièreswitch en richt zich nu op de GT-racerij; een DTM-test voor BMW afgelopen winter draaide uiteindelijk op niets uit. Frijns zal een team vormen met regerend Blancpain kampioen Laurens Vanthoor in beide kampioenschappen, het Nederlandstalige duo krijgt op de #1 versterking van niemand minder dan Jean Karl Vernay voor de uithoudingsraces. De voormalige Peugeot LMP1-reserverijder zal dit seizoen ook aan het werk te zien zijn in de GT Asia Series op een Bentley Continental GT3 van Absolute Racing.

Stéphane Richelmi blijft aan bij WRT nadat hij vorig jaar al de laatste drie Blancpain wedstrijden afwerkte voor de Waalse equipe. De GP2-racer zal opnieuw een Monegaskisch duo vormen met naamgenoot Ortelli, aangevuld met Frank Stippler in de Endurance Series. Stippler krijgt in BSS dan weer James Nash naast zich. Enzo Ide won vorig seizoen nog de BSS Main Race in Zandvoort met René Rast, maar aangezien de Duitser zich nu focust op het LMP1-programma van Audi, krijgt hij nu het zeer capabele gezelschap van Christopher Mies. Laurent Pasquali, Sacha Bottemanne en Max Koebolt bemannen zoals gisteren gemeld de enige wagen die niet in de topklasse werd ingeschreven, en zullen uitkomen in de BES Pro-Am Cup.

Audi R8 LMS GT3
Audi R8 LMS GT3
Zoals eerder aangekondigd brengt WRT naast de 24 Hours of Spa ook al een exemplaar van de nieuwe Audi R8 LMS aan de start in Monza en Paul Ricard. Voor deze drie evenementen worden de line-ups dan ook wat door elkaar geschud.

Blancpain Sprint:
#1 Laurens Vanthoor / Robin Frijns
#2 Enzo Ide / Christopher Mies
#3 Stéphane Ortelli / Stéphane Richelmi
#4 Frank Stippler / James Nash

Blancpain Endurance:
#1 Laurens Vanthoor / Robin Frijns / Jean-Karl Vernay
#2 Stéphane Ortelli / Stéphane Richelmi / Frank Stippler
#4 Laurent Pasquali / Sacha Bottemanne / Max Koebolt (Pro-Am)

Extra Audi R8 LMS GT3 (2015):
Monza: Nico Müller / Stéphane Ortelli / Frank Stippler
Paul Ricard (1000km): Laurens Vanthoor / Markus Winkelhock / René Rast

24u Nürburgring 2015-spec Audi:  
Christopher Mies/Nico Müller/Edward Sandström/Laurens Vanthoor
Christer Jöns/Pierre Kaffer/Nicki Thiim/Laurens Vanthoor

Total 24 Hours of Spa 2015-spec Audi: 
René Rast/Laurens Vanthoor/Markus Winkelhock
Nico Müller/Stéphane Ortelli/Frank Stippler

Foto's: Audi, BMW & Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op donderdag 26 maart 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons