van der Horst

WRT-rijder Ezequiel Perez Companc heeft gebroken ruggenwervel

WRT - Audi R8 LMS
WRT - Audi R8 LMS
De teamgenoot van Dries Vanthoor bij WRT, Ezequiel Perez Companc, crashte afgelopen zaterdag zwaar in Paul Ricard in de aanvangsfase van de wedstrijd over 1000 km. De Argentijn werd achtereenvolgens afgevoerd naar drie verschillende ziekenhuizen nadat hij initieel werd onderzocht in de medische antenne op het Franse circuit. De eerste berichten vanuit WRT waren positief, maar nu bevestigt SRO toch dat Ezequiel Perez Companc een gebroken ruggenwervel aan de impact overhoudt. Later deze week zal hij worden overgevlogen naar zijn thuisland om te revalideren.
Vincent Vosse
Vincent Vosse
Vincent Vosse toonde zich overigens opvallend scherp over het incident. "De crash waarvan hij het slachtoffer (Ezequiel Perez Companc, red.) werd was verschrikkelijk en volstrekt onaanvaardbaar. Hij is op geen enkele manier verantwoordelijk en ik hoop oprecht voor de toekomst van onze sport dat dit ongeval grondig geanalyseerd zal worden en dat dergelijk gevaarlijk rijgedrag een gepaste sanctie krijgt."
 

Foto's: Georges De Coster & Arne Simons
 Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op woensdag 5 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons