van der Horst

Officieel: WTCC racet in 2015 op de Nürburgring Nordschleife! (+ Video)

General Manager François Ribeiro bevestigt Nordschleife-race
General Manager François Ribeiro bevestigt Nordschleife-race
Op een persconferentie voorafgaand aan de 24U van de Nürburgring werd het al dagen (eigenlijk al jaren) circulerende bericht bevestigd dat het FIA World Touring Car Championship volgend jaar een wedstrijd afwerkt in het voorprogramma van de beruchte etmaalrace. WTCC-promotor Eurosport Events sloot een driejarige deal af met ADAC Nordrhein, de organisator van het 24U-evenement. Daarmee is de terugkeer van een FIA Wereldkampioenschap naar de 'Groene Hel' een feit, 32 jaar nadat het World Sportscar Championship er in 1983 de ADAC 1000 km afwerkte.
Europsort Event tekent hiermee voor een terugkeer van het WTCC naar Duitsland nadat de toerwagenkaravaan van 2005 tot 2011 in de Motorsport Arena Oschersleben te gast was. Speciaal voor deze unieke gelegenheid zal worden afgeweken van  het gebruikelijke WTCC-format over twee wedstrijden van 60 km, niet onbegrijpelijk als men weet dat het oude Nürburgring-tracé dik 25km lang is.

"Het is de bedoeling één enkele wedstrijd over 120 km te organiseren met één verplichte pitstop", deed WTCC General Manager François Ribeiro een en ander vandaag uit de doeken. "De details van wat ongetwijfeld het hoogtepunt van het seizoen wordt, zullen nog voor de eerstvolgende vergadering van de toering car commissie door de FIA, Eurosport Events en de teams worden uitgewerkt. Waarna het voorstel ter goedkeuring aan de wereldraad van de FIA (WMSC) zal worden voorgelegd. Dit wordt ongetwijfeld een prima TV-show en een evenement dat elke WTCC-concurrent hoopt te kunnen winnen: een race op de Nordschleife voor 250.000 toeschouwers en daarenboven wereldwijd in beeld gebracht door Eurosport Events dat hiervoor beroep zal doen op al zijn in het WTCC en ERC vergaarde expertise. Met zijn 85 bochten gespreid over 25 km is de Nordschleife, samen met Le Mans, ongetwijfeld de meest uitdagende omloop ter wereld. Niet alleen voor de rijders zelf, maar ook voor de betrokken constructeurs wordt dit een regelrechte hype!"

De reacties van de betrokken rijders in onderstaande video liegen er alvast niet om!

Foto: FIA WTCCFoto: FIA WTCCSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op donderdag 19 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Nürburgring.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons