van der Horst

Xwift Racing Events concentreert zich nu op de start van het Belcar Endurance Championship

Xwift Racing Events  - BMW 325i
Xwift Racing Events - BMW 325i
Xwift Racing Events beleeft drukke tijden, met achtereenvolgens de opener van de GT4 European Series in Monza, de thuisrace van de 24H Series op het bekende circuit van Spa in de Belgische Ardennen en de opener van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder. De Oost-Vlaamse autosportstructuur zet op een doordachte en professionele manier de stap van de nationale naar de internationale autosport, wat niet wegneemt dat de autosport in eigen land ook nog steeds met rood in de agenda aangestipt staat. Dat bewijst Xwift Racing Events met de deelname dit weekend aan de opener van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder.
Even terug naar vorig weekend, Xwift Racing Events tekende met Pieter Denys, Steven Dewulf, Tim de Borlé en Gavin Pickering voor een vierde plaats in de GT4-klasse van de Belgische manche van de 24H Series op Spa-Francorchamps. Leuk detail, de 43-jarige Brit Gavin Pickering reed bijna 20 jaar geleden de 24 Uur van Le Mans met… een Belgisch team, G-Force. 
 
Xwift Racing Events - Toyota GR Supra GT4 Evo
Xwift Racing Events - Toyota GR Supra GT4 Evo
Pieter Denys was na de race dan ook tevreden: “De Toyota GR Supra GT4 EVO is naast een schitterende wagen voor het kortere werk zoals de GT4 European Series ook een echt sterke machine voor de langere races. Op een heel klein euvel na liep de GT4 als een Zwitsers horloge en de ervaring van het team werd nog maar eens aangescherpt. De stap van Xwift Racing Events naar de internationale GT-racerij komt iedereen ten goede, ook mensen die met ons in het Belcar Endurance Championship racen of zij die aan de ‘The Race’ willen deelnemen, ons integraal programma richting de 24 Hours of Zolder.
 
Voor wat het programma in 2023 met de Toyota GR Supra GT4 EVO betreft, zal Xwift Racing Events zich nu volledig op de GT4 European Series concentreren, uiteraard met de jonge wolven Antoine Potty en Etienne Cheli.
 
Op naar Circuit Zolder…
 
Komend weekend slaat het team dan weer zijn tenten op Circuit Zolder op. Daar vindt de eerste race van het Belcar Endurance Championship plaats. Het nationale uithoudingskampioenschap telt dit seizoen vijf wedstrijden, op drie verschillende circuits, met de 24 Hours of Zolder, einde augustus, uiteraard als jaarlijks hoogtepunt. Xwift Racing Events is al jaren talrijk aanwezig tijdens de Belgische uithoudingsklassieker, niet in het minst met de deelnemers aan het traject ‘The Race’. Nu zondag zijn het Kobe Claes en Frank Wilsens die achter het stuur van de BMW 325i kruipen waarmee ze op zoek gaan naar succes in de hard bevochten klasse TB.
 
Kobe Claes: “De klasse TB is een zeer competitieve klasse en ik kijk echt uit naar de race dit weekend, zeker met een professioneel teams als Xwift Racing Events. Uiteraard willen we voor de zege gaan, maar de concurrentie in de klasse is stevig en de race is lang. Na drie uur racen op zondag weten we meer!” 

Xwift Racing Events
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 10 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons