van der Horst

Yännerrally: Kajetanowicz als een pletwals over de concurrentie

Kajetan Kajetanowicz - Ford Fiesta R5
Kajetan Kajetanowicz - Ford Fiesta R5
De Poolse meervoudige kampioen Kajetan Kajetanowicz heeft samen met co Baran de eerste wedstrijd van het European Rally Championship achter zijn naam gezet. Met hun Ford Fiësta R5 ging het duo als een pletwals over de concurrentie heen op de besneeuwde paden van de Jännerrally.
  • G&A Motors Motorsport
De Jännerrally in Oostenrijk was de eerste internationale rally van het seizoen en werd verreden op maandag en dinsdag. 18 KP’s stonden op het menu en een pak tenoren lieten zich verrassen door de winterse weersomstandigheden die gepaard gingen met pakken sneeuw en verraderlijke ijsplekken.

Een van de favorieten, de Ier Graig Breen (Peugeot 208 T16) was reeds uitgeteld voor de zege in de eerste KP na een duik in een sneeuwmuur. Ook de Fransman Lefebvre (Citroën DS3 R5) kwam in de eerste KP vast te zitten en verloor een pak tijd. Hij kon nog tijdens de tweede dag oprukken naar de vijfde plaats in de tussenstand, maar pakte een tijdstraf van 4min20 en verhuisde naar de zesde plaats. Tijdens de laatste KP verloren we de Fransman nog en hij moest alzo puntenloos huiswaarts keren. Breen startte vandaag opnieuw, maar ook hij kon geen vuist maken tegen de suprematie van de Pool Kajetanowicz .

Deze zette een indrukwekkende reeks op de tabellen. Nadat hij eerder reeds de kwalificatie achter zijn naam zette, realiseerde de Ford rijder 17 snelste chrono’s op rij. Alleen tijdens de 18de en laatste KP werd hij tweede na de Wit-Russische Ford Fiesta van Lukyanuk. De Fransman Consani legde zich met de Peugeot 207 S2000 neer bij de overmacht van Kajetaniowicz en was zeer tevreden met de tweede plaats op niet minder dan 7min7sec. De Wit-Rus Lukyanuk werd derde op 8min48 sec. van de winnaar. 20 seconden verder werd de Tsjech Tarabus 4de terwijl de Oostenrijkse thuisrijder Fischeriehner vijfde algemeen werd op meer dan 22 minuten en winnaar in Groep N werd met de Mitsubishi Lancer Evo IX.

Foto: ERC.com
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op dinsdag 6 januari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jänner Rally.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons