van der Horst

Yohan Rossel wint Antibes, Sylvain Michel pakt kop in TER

Sylvian Michel
Sylvian Michel
Met de Rally van Antibes was het geplaagde TER-seizoen toe aan zijn eerste manche. Veel kampioenschapsrijders kwamen er niet opdagen. Yohan Rossel won, maar schreef zich niet in voor het kampioenschap waardoor Sylvain Michel eerste leider is.
Joachim Wagemans was één van de weinige namen die aanwezig was om het TER-kampioenschap te betwisten maar de Belg moest nagenoeg meteen op kant nadat een wiel afbrak op zijn Peugeot 208 R5. Meteen een stevige domper voor Wagemans die zijn zinnen op de titel heeft gezet.

De strijd voor de algemene overwinning ging tussen Yoann Bonato en Yohan Rossel. Bonato leek aan het langste eind te trekken maar moest de strijd staken op de slotproef waardoor de overwinning plots in handen viel van Rossel, voor Quentin Gilbert die op een minuut werd gereden en Raphaël Astier die op ruim drie minuten over de finish reed. Halve Belg William Wagner eindigde vierde, voor Sylvain Michel die zich in tegenstelling tot veel anderen wel inschreef voor het TER. Hij haalde het in het TER voor Bruno Riberi en Romain Haut-Labourdette in een weinig spannende strijd. Steve Fernandes was vierde, Stefan Göttig vijfde. Die laatste twee namen zijn niet onbelangrijk want ook zij zouden meedingen naar de TER-titel.

De Belg Benoit Verlinde eindigde 8ste bij de Franse junioren in zijn Ford Fiesta, op bijna twintig minuten van de winnaar. Een andere Belg aan de start, Nikias Priem moest de strijd al snel staken in het historicgedeelte. Kevin Vandenbussche eindigde als allerlaatste na een herstart.

Foto: Sandro Delaere

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op zondag 19 mei 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons