van der Horst

Ypres: Craig Breen fiere leider na dag 1

Craig Breen - VW Polo
Craig Breen - VW Polo
Na de eerste slopende dag in de Ypres Rally, manche zes van het Belgische kampioenschap en manche vier van het Britse kampioenschap, is de Ier Craig Breen de fiere leider. Dat heeft hij wel grotendeels te danken een lekke band voor Kevin Abbring die wel terugklom naar stek twee. Kris Princen is beste Belg op plaats drie.
  • Oeste Kart
De middaglus begon meteen met de nodige commotie. Kevin Abbring reed lek en verloor dik 17 tellen, terwijl landgenoot Kevin Van Deijne hard van de baan ging en zelfs lichtgewond raakte. Craig Breen achtte zijn moment gekomen om een tandje bij te schakelen. De Ier nam in zijn VW Polo drie van de vier besttijden en zet zo Kevin Abbring op 24.5 seconden. Die ging op de laatste proef wel nog voorbij Kris Princen. Zo staan er drie VW Polo's op het virtuele podium.

Craig Breen - VW Polo
Craig Breen - VW Polo
De speerpunten van Skoda volgen op plaats vier en vijf. Sébastien Bédoret troeft na een lekke band deze middag zijn meester af maar staat wel al op 52 tellen. Freddy Loix staat nog net binnen de minuut. Kevin Demaerschalk is een goede zesde. Tom Cave is in zijn Hyundai i20 zevende en eerste Brit. Hij gaat maar vier tienden zijn landgenoot Martin McCormack vooraf die goed wegkwam toen hij in een grachtje belandde na de finish van de slotproef. Matt Edwards is derde Brit op plaats negen en zit op tien seconden van zijn landgenoten. Davy Vanneste rondt de top tien af.

In R2 is James Williams de weinig verrassende leider. Alhoewel. De Brit troeft wel ene Timo Van der Marel af. Steven Dolfen is derde, maar zal diep terugvallen want hij krijgt wellicht nog zeven minuten straftijd.

Morgen volgen nog veertien proeven.

Foto: RIP en Sandro DelaereSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op vrijdag 28 juni 2019.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons