van der Horst

Ypres Rally: Bryan Bouffier daagt Freddy Loix uit

Bryan Bouffier - DS3 R5
Bryan Bouffier - DS3 R5
Bryan Bouffier en Freddy Loix hebben elkaar op de openingsdag van de 52ste Kenotek Ypres Rally uitgedaagd voor een potig duel. De Fransman trekt voorlopig aan het langste met een voorsprong van 6.9 seconden op de Limburger.
  • Powercars
Bryan Bouffier bevestigde meteen zijn puike prestatie op de Qualifying Stage met een besttijd op de openingsproef. Hij werd eerste leider en gaf die positie niet meer uit handen. Loix knabbelde nu en dan wat achterstand weg maar moest toch toezien dat Bouffier gestaag wist uit te lopen in zijn DS3 R5. Hij heeft voorsprong van 6.9 seconden op de Fabia R5 van Loix.

Ook Vincent Verschueren mengde zich lange tijd in de debatten maar moest in de avondlus de twee laten gaan. Hij klokte wel nog een besttijd op de openingsproef en staat in zijn Fabia op ruim 17 seconden. Kris Princen kon het tempo van de snelsten niet volgen maar doet wel nog volop mee voor het podium in zijn Peugeot T16. Stéphane Lefebvre volgt al op ruim een halve minuut als vijfde. Hij kende problemen met de versnellingsbak van zijn DS3.

De rally eiste al enkele slachtoffers. Zo hielden noch Cédric Cherain nog Alexey Lukyanuk hun Fiesta R5 op de baan.

Zaterdag volgen er nog 10 proeven.Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op vrijdag 24 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kenotek Ypres Rally.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons