van der Horst

Ypres Rally decor voor tweede manche Prestone MSA British Prestone Championship

MSA Prestone
MSA Prestone
Net zoals vorig jaar maakt de Ypres Rally deel uit van het Britse kampioenschap. Matt Edwards zakt als leider af in het kampioenschap dat ondersteund wordt door het Amerikaanse Prestone, producent van onder meer antivriesvloeistof.
  • Circuit Zolder
Rhys Yates - Skoda Fabia R5
Rhys Yates - Skoda Fabia R5
Het Britse kampioenschap leeft sinds een jaar of twee terug, na een sabbatjaar en een serieuze herbronning. Maar kijk, het kampioenschap is één van de sterkste competities in Europa geworden en daar maakt de Ypres Rally dus deel van uit. Matt Edwards leidt het kampioenschap, voor Rhys Yates en Keith Cronin, die vorig jaar als eerste Brit over de finish kwam op een zevende plaats. Het leverde hem de Tony Pond Award op.

Dat het kampioenschap terug opleeft is mede te danken aan sponsor Prestone dat fors uitpakt komend weekend in Ieper. Zo stuurt de sponsor niemand minder dan Henry Catchpole, freelancer en presentator voor Top Gear, naar Ieper om verslag te doen.

"We zijn ontzettend fier dat we de hoofdsponsor kunnen zijn van het Prestone British Rally Championship", opent Stephanie Hickford, merkmanager bij Prestone. "De rally in Ieper is de tweede manche dit jaar en we zien er naar uit om fans uit alle hoeken van Europa te verwelkomen en samen met hen onze liefde voor het kampioenschap te delen. De competitie dit weekend zal sterk zijn. De Belgische manche maakt zich op voor een langverwacht evenement. We zullen sterk aanwezig zijn, en onze ambassadeur Henry Catchpole zal er zijn om live-updates te brengen van op de proeven en van alle actie van deze mooie show."

Ook de Juniors zakken af naar Ieper. Daarin leidt het jonge Noorse talent Steve Rokland, voor James Williams en William Creighton. Oscar Solberg is voorlopig vijfde.

Foto: Sandro Delaere en BRC

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op donderdag 21 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons