van der Horst

Zandvoort: Geslaagd weekend voor Kalle Rovanperä en Dréke Janssen in Porsche Carrera Cup Benelux

Kalle Rovanperä - RedAnt Racing
Kalle Rovanperä - RedAnt Racing
Zowel Kalle Rovanperä als Dréke Janssen wisten bij hun eerste volledige raceweekend in de Porsche Carrera Cup Benelux meer dan degelijke races neer te zetten, die bijna met een podium werden beloond. Kortom, een veelbelovende start voor het duo van RedAnt Racing.
  • 24 Hours of Zolder
Bij de eerste manche van de Porsche Carrera Cup Benelux in Spa-Francorchamps hadden zowel Rovanperä als Janssen nog verstek moeten geven, maar dat maakten ze op Circuit Zandvoort meer dan goed. Tijdens de races in het kader van de prestigieuze DTM-weekend waren ze allebei in de voorste gelederen te vinden.
 
Kalle Rovanperä maakte al bij de kwalificaties een stevige indruk. De tweevoudige en regerende wereldkampioen rally maakte in Zandvoort dan wel zijn debuut in de circuitracerij, hij wist zich toch als vierde (eerste race) en zesde (tweede race) te kwalificeren.
 
“Kalle kreeg het optimale gebruik van de Michelin-banden meteen onder de knie”, legt team manager Marc Goossens uit. “Hij voelde meteen wanneer hij de piek van de band diende te benutten, en dat leverde die mooie kwalificatietijd op.”
 
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä
In de allereerste race uit de carrière van de 23-jarige Fin ging de leercurve meteen steil omhoog. “Het reageren op de lichten en vooral de openingsfase met een pak andere racebolides rond zijn wagen was volledig nieuw voor hem”, licht Goossens toe. “Kalle verloor wat posities omdat hij nog niet volledig kon inschatten hoe dicht de andere auto’s zich bevonden en hoe het beeld in de spiegels zich naar de realiteit vertaalt. Dat weet hij nu wel. Hij maakte het evenwel goed nadien, met wat indrukwekkende inhaalmanoeuvres, de snelste wedstrijdronde, en hij finishte uiteindelijk op één tiende van het podium, ondanks een spectaculaire slotronde. Race 2 verliep iets minder gunstig omdat we de afstellingen nog wouden perfectioneren, maar dat bleek net iets te hoog gegrepen. Kalle schoof wel snel door naar vijf, maar hoger lukte niet meer. Toch was dit een meer dan positief racedebuut. Kalle heeft veel geleerd, en wij hebben ook wat van hem opgestoken, vooral op het vlak van bandenmanagement.”
 
Dréke Janssen - RedAnt Racing
Dréke Janssen - RedAnt Racing
Ook Dréke Janssen beleefde een meer dan positief raceweekend, met een vijfde en vierde plaats bij de Rookies. In de tweede race was dat ook goed voor een top-10 plaats algemeen. “In de eerste race leek dat ook te lukken, maar Dréke probeerde misschien net iets te hard”, analyseert Goossens. “Maar goed, dat hoort bij het leerproces. Dréke zette een uitstekend weekend neer, en toonde duidelijk dat hij over de nodige snelheid beschikt. Nu moet hij vooral wat kilometers maken en ervaring opdoen. Ik ben er van overtuigd dat we nog mooie dingen van hem zullen zien.”
 
RedAnt Racing viel overigens nog meer in de prijzen in Zandvoort. Elk weekend kent de organisatie van de Porsche Carrera Cup Benelux de ‘Michelin Star Of The Weekend’-award toe, aan een team of  persoon die een bijzondere prestatie levert. Afgelopen weekend mocht Bert Redant in naam van RedAnt Racing deze prijs in ontvangst nemen, omdat de renstal uit Zaventem Kalle Rovanperä naar het kampioenschap had gebracht. De aanwezigheid van de Finse wereldkampioen zorgde immers voor nogal wat extra aandacht, zowel bij de live streams als op social media.

Persbericht racemailpressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op maandag 10 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons