van der Horst

Zandvoort: Landgraf Motorsport en FK Performance Motorsport verdelen de overwinningen

2024 ADAC GT Masters Zandvoort Race 2
2024 ADAC GT Masters Zandvoort Race 2
Naast de DTM kwam ook de ADAC GT Masters afgelopen weekend in actie op het circuit van Zandvoort. Zestien bolides trokken naar Nederland voor pas hun tweede raceweekend van het seizoen en we kregen twee verschillende winnaars. Op zaterdag stond er geen maat op Elias Seppänen en Tom Kalender in de Landgraf Motorsport Mercedes, terwijl op zondag de FK Performance Motorsport BMW van Leon Köhler en thuisrijder Maxime Oosten de sterkste was.
Landgraf Motorsport - Mercedes-AMG GT3 Evo
Landgraf Motorsport - Mercedes-AMG GT3 Evo
Seppänen veroverde in de ochtend nog de pole, wat een stevige basis bleek voor de overwinning later op de dag. Bij de start reed de Fin weg en gaf het stuur zonder problemen over aan Kalender, die vervolgens soepel naar de finishvlag reed. Achter hen waren er nog tal van wijzigingen vanwege straffen om verschillende redenen, behalve voor Benjamin Hites en Tim Zimmermann. Zij namen in hun GRT Grasser Racing Team Lamborghini al bij de start de tweede plaats in en stonden deze niet meer af. De Walkenhorst Motorsport Aston Martin van Denis Bulatov en Mike David Ortmann vervolledigde het podium.

FK Performance Motorsport - BMW M4 GT3
FK Performance Motorsport - BMW M4 GT3
Op zondag begon de dag echter met pech voor de winnaars van de vorige dag. Landgraf Motorsport werd namelijk gediskwalificeerd tijdens de kwalificaties en moest achteraan starten. Aan de kop van het veld zorgden straffen weer al snel voor chaos, waardoor Ortmann de leiding kreeg. Maar thuisrijder Oosten en Köhler hadden andere plannen en namen de leiding over, buitenom in de Tarzanbocht. Voor de Walkenhorst Motorsport Aston Martin ging het echter van kwaad tot erger, want na een herstart na een full course yellow vielen ze terug van de tweede naar de vijfde plaats, waardoor nieuwe gezichten op het podium verschenen. De FACH AUTO TECH Porsche van Alexander Fach en Alexander Schwarzer eindigde als tweede, terwijl David Schumacher en Salman Owega in de Haupt Racing Team Mercedes het laagste podiumtrapje beklommen.

Foto's: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in ADAC GT Masters op maandag 10 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons