van der Horst

Zandvoort: Q1 Trackracing zet positieve tendens van het seizoen 2024 door tijdens tweede manche van de Porsche Carrera Cup Benelux

Dirk Schouten - Q1 Trackracing
Dirk Schouten - Q1 Trackracing
Q1 Trackracing is aan een zeer mooi eerste deel van het autosportseizoen 2024 bezig. Het Limburgse team scoorde al goede resultaten in de GT Cup Europe, won de eerste manche van het Belcar Endurance Championship en was dit weekend al voor de tweede maal succesvol in de Porsche Carrera Cup Benelux. Dirk Schouten won de eerste race van het weekend aan de Noordzee, nadat hij en teamgenoot Niels Langeveld eerder de kwalificaties naar hun hand hadden gezet. Dirk Schouten is na twee weekends ook de leider in de snelste merkencup van de Benelux.
Circuit Zandvoort was dit weekend de plaats van afspraak voor de teams en rijders van de Porsche Carrera Cup Benelux. Het was de tweede meeting van het seizoen, na de start een goede maand geleden in Spa-Francorchamps, waar Dirk Schouten de kleuren van Q1 Trackracing al liet schitteren.
 
In Zandvoort startte het weekend minstens even goed, met een polepositie voor Niels Langeveld voor de eerste race en Dirk Schouten deed hetzelfde voor de tweede afspraak van het weekend. Hiermee lieten de beide rijders van het team uit Maaseik meteen zien dat er met hen zou moeten rekening gehouden worden.
 
Valters Zviedris - Q1 Trackracing
Valters Zviedris - Q1 Trackracing
Diezelfde dag nog, in de latere namiddag, deden Niels Langeveld en Dirk Schouten hun werk perfect. Schouten was iets beter weg en dat met Niels Langeveld in zijn zog. Het duo reed een sterke en verstandige wedstrijd, met wederzijds respect en ze bezorgden het team voor het eerst een dubbel in de erg hoogstaande Porsche Carrera Cup Benelux. Valters Zviedris reed naar een zesde plaats in bij de rookies.
 
Wat een prestatie van onze rijders”, aldus teammanager Nicolas Vandierendonck. “De maturiteit waarmee ze de race aangepakt hebben, is een voorbeeld van professionalisme. Uiteraard is deze zege er een van onze rijders, maar ook van het hele team en zowel bij de rijders als bij de teams doen we een goede zaak in het kampioenschap.”
 
Op zondag startte Dirk Schouten van op de polepositie, “maar Benjamin Paque was beter weg en ik had snel begrepen dat ik voor de punten van de tweede plaats moest kiezen. Zandvoort is sowieso een circuit waar het moeilijk inhalen is en bovendien, naast snelheid, is regelmaat erg van belang in dit kampioenschap. Ik ben dan ook zeer blij met de punten van de tweede plaats. Ik verstevig mijn eerste plaats in het kampioenschap en dat is de bedoeling.”
 
Niels Langeveld - Q1 Trackracing
Niels Langeveld - Q1 Trackracing
Niels Langeveld raakte in de openingsronde jammer genoeg betrokken in een race-incident en moest van achteraan terugvechten om uiteindelijk de punten van de twaalfde plaats mee naar huis te nemen. Valters Zviedris werd achtste bij de rookies, na een weekend waarin hij veel ervaring opdeed.
 
De volgende afspraak van de Porsche Carrera Cup Benelux is op 6 en 7 juli op de mythische omloop van Imola in Italië.

Persbericht Q1 TrackracingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op dinsdag 11 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons