van der Horst

Zandvoort: Twee podiumplaatsen voor Bert Longin op Circuit Zandvoort

Bert Longin - FordStore Feyaerts
Bert Longin - FordStore Feyaerts
Dat de meeting voor de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium in Zandvoort geen makkelijke opdracht zou worden voor de rijders van FordStore Feyaerts was vooraf bekend. Tom Feyaerts was afwezig en zijn plaats werd ingenomen door rookie Raf Pireyn. Bert Longin kon dan weer de kwalifitiesessie niet afwerken, wegens een dubbel programma en overlappende tijdschema´s. Maar na afloop van het weekend kan er toch tevreden teruggeblikt worden...
De afgelopen weken was het alle hens aan dek bij de crew van FordStore Feyaerts. De #04 Fiesta lag letterlijk en figuurlijk in in de kreukels en de #24 bolide had last van vermogensverlies en ook dat probleem moest opgelost worden. “De crew deed fantastisch werk”, opent Bert Longin. “De #04 Fiesta die in Spa ongewild betrokken was in een zwaar ongeval werd volledig opgelapt en daar is veel tijd aan besteed. Op mijn wagen, #24 dus, was niet het volledige motorvermogen beschikbaar en ook dat probleem werd door onze crew opgelost. Proficiat aan die mannen en dank voor de vele uren extra werk die ze hebben besteed!”

Raf Pireyns - FordStore Feyaerts
Raf Pireyns - FordStore Feyaerts
Dat de wagen van Bert Longin nu wel over het volledige motorvermogen kon beschikken werd in de eerste race al snel duidelijk. Wegens het niet afwerken van de kwalificatie diende Bert helemaal achteraan het veld te starten, maar in minder dan vijf rondjes had hij al meer dan 10 voorliggers in zijn broekzak gestoken. “Jammer genoeg kwam toen de safety car op de baan dat stopte mijn opmars. Toen de neutrale wagen de piste weer vrij gaf restte er niet zo veel tijd meer en werd ik ook nog twee ronden lang opgehouden door een concurrent uit de Nederlandse Cup”, aldus Bert. “Toen die brave man eindelijk de betekenis van de blauwe vlag gesnapt had kon ik er voorbij en reed ik zowaar nog naar een 8 plaats algemeen, meteen goed voor het derde podiumtrapje bij de Belgen. Zonder het oponthoud was ik waarschijnlijk nog een aantal plaatsen dichter gefinished, maar ik ben toch blij met wat ik presteerde en met de punten die ik ermee scoorde.” 

Ook in de tweede race wachtte Bert Longin een startplaats helemaal achteraan de startgrid. “Eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal als tijdens de eerste race, met dat verschil dat ik als derde Belg over de streep reed, maar achteraf pas als vierde geklasseerd werd. Ik kreeg van de wedstrijdleiding immers 5 seconden straftijd aan mijn broek wegens wat te hevig rijgedrag. Goed, ik leg me erbij neer, maar om van helemaal achteraan een opmars maken in dit deelnemersveld moet het gaspedaal natuurlijk wel naar onder. Alles bij elkaar een geslaagd weekend, met een goed debuut van Raf Pireyn, twee mooie races van mezelf en daarnaast ook nog winst in het Belcar Endurance Championship in Spa. Ik ben een tevreden man”, besluit Bert Longin.

Bert Longin en het team van FordStore Feyaerts trekken naar de volgende meeting van de Ford Fiesta Sprint Cup (16-17-18 augustus in Assen) als tweede in de algemene tussenstand voor het kampioenschap, zowel bij de rijders als bij de Ford Dealer Teams.

Persbericht FordStore Feyaerts



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op maandag 15 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons