van der Horst

Zolder: Vanthoor ook snelste in warm-up

Belgian Audi Club Team WRT- Audi R8LMS Ultra
Belgian Audi Club Team WRT- Audi R8LMS Ultra
Laurens Vanthoor heeft te Circuit Zolder op zondagvoormiddag de snelste chrono geklokt tijdens de warm-up. Met minder dan vijf minuten op de klokken schoot onze landgenoot naar de top van de tijdstabellen en met een rondje in 1:30.363 ging de Audi-fabriekspiloot sneller dan gisteren tijdens de race in bloedhete omstandigheden. Ortelli plaatste de zusterwagen op P2, voor de Bentley van Buhk/Abril en de WRT-bolide van Ide/Mies welke ook binnen de zes tiende bleef.
  • Circuit Zolder
#54 Attempto Racing McLaren 650S GT3
#54 Attempto Racing McLaren 650S GT3
Nadat er gisteren discussie ontstond rond de pole ronde van Vanthoor, besloot de wedstrijdleiding vandaag met argusogen naar de rijlijnen in de Villeneuve-chicane te kijken. Nog tijdens de warm-up kreeg de enige Lamborghini aan de start, bestuurd door Peter Kox en Albert von Thurn und Taxis, af te rekenen met een waterlek. Het euvel kon door het team van Reiter Engineering gelukkig snel verholpen worden en het staat volgens het team ook buiten kijf dat Lamborghini Gallardo R-EX straks de start neemt van de hoofdrace. De enige afwezige vanmorgen was de #4 WRT Audi van James Nash en Frank Stippler, die gisteren nog betrokken was in de crash bij de start van de kwalificatierace. De wagen zal niet starten nadat er schade aan het chassis werd vastgesteld.

Foto's: Marnik Mouchaers & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Sprint op zondag 7 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Blancpain Sprint Series Zolder.

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons