van der Horst

Zolder: RBM en WRT voeren DTM-veld aan in FP2

Vincent Vosse (WRT) - Bart Mampaey (RBM)
Vincent Vosse (WRT) - Bart Mampaey (RBM)
De Belgische teams RBM en WRT hebben zich laten opmerken in de tweede vrije training voor de DTM te Circuit Zolder. Jonathan Aberdein stuurde de Belgische Audi naar de tweede tijd, 39 duizendste achter BMW-rijder Philipp Eng. René Rast, daarstraks nog primus in het eerste oefengalop, volgde op een tiende, voor Robin Frijns. De andere WRT-Audi, het exemplaar van Pietro Fittipaldi, klokte af als 13e, de overige RBM-bolides sloten af op een 7e, 9e en 10e plaats voor respectievelijk Bruno Spengler, Sheldon van der Linde en Joel Eriksson.
  • Hamofa Performance
Vincent Vosse en Bart Mampaey, de teambazen van de twee Belgische teams, liepen elkaar eerder vandaag tegen het lijf tijdens een persbabel. Mampaey was in een ver verleden nog ingenieur van Vosse toen die in 1999 met een Chrysler Viper GTS-R uitkwam in de Belcar. Morgen om 10u35 start de 20 minuten durende kwalificatiesessie die de startgrid bepaalt voor de eerste race later die zaterdag.

--- UITSLAG FP2 DTM ZOLDER (PDF) ---

Foto: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 17 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons