van der Horst

Zolder: Kelvin van der Linde pakt pole voor Audi

Kelvin van der Linde - Abt Sportsline - Audi R8 LMS GT3
Kelvin van der Linde - Abt Sportsline - Audi R8 LMS GT3
Vanochtend was het Kelvin van der Linde die de snelste was tijdens de kwalificaties voor de wedstrijd van later vanmiddag. De Audi-piloot was slechts 21 duizendsten van een seconde sneller dan Maxi Götz (Mercedes). Marco Wittman (BMW) en Alex Albon (Ferrari) bezetten de tweede startrij. Zo zagen we liefst vier verschillende merken bij de eerste vier.
Esteban Muth, de enige Belg aan de start, realiseerde de achtste tijd in de Lamborghini waarvan de livery ontworpen is door Delphine van Saksen-Coburg. Onze landgenoot was slechts 286 duizendsten langzamer dan van der Linde, het veld zat dus heel erg dicht bij mekaar. Zo reed Nico Müller (Audi) zelfs dezelfde chrono als Muth en start dan ook vlak achter hem, op P9. De wedstrijd wordt vanmiddag om 13u30 op gang geschoten en is te volgen via grid.dtm.com.

Update 12u40: Albon kreeg een gridstraf van vijf plaatsen en start pas als negende. Vincent Abril (Mercedes) schuift zo dus op naar diens vierde startplaats, ook Muth wint een plaatsje (P7).

Foto: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 7 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons