van der Horst

Zolder Superprix: Klinkende overwinning voor Jochen Stevens en Laurent Vandervelde!

Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
Na een dubbel podium bij de openingsmanche van het Belcar Endurance Championship 2019, hebben Laurent Vandervelde en Jochen Stevens zich ook bij de Zolder Superprix laten gelden. De youngsters zakten als leiders in de puntenstand af naar Circuit Zolder en vergrootten na 3 uur racen hun voorsprong in het klassement met dank aan een prachtige zege volgend op een oerdegelijke race met de BMW M235i Racing Cup.
Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
Tijdens de kwalificaties verzekerden Laurent Vandervelde en Jochen Stevens zich van een vierde plaats in de klasse, na drie intrinsiek snellere wagens. De focus lag evenwel op de race en tijdens een wedstrijd over 3 uren komt het erop aan constant en snel te presteren. Dat wisten de jonge wolven maar al te goed, al bleek het toch opletten met de zomerse temperaturen op Circuit Zolder. “De hoge temperaturen waren voor ons een stap in het onbekende, vooral op vlak van bandenverbruik”, vertelt Laurent Vandervelde. “Jochen is daarom rustig gestart en kon in de openingsfase enkele plaatsen winnen, alvorens één van onze concurrenten pech kreeg. We wilden initieel de volledige race uitrijden op één set banden, maar zijn van dat plan afgestapt toen bleek dat de wagen wat grip verloor. Bij de laatste pitstop, toen ik het stuur opnieuw doorgaf aan Jochen, hebben we een bandenwissel doorgevoerd om zo onze virtuele zege niet te hypothekeren. Het was eigenlijk best nog wel moeilijk om geen fouten te maken in die eindfase en de concentratie op peil te houden, maar we hebben de klus geklaard!” 

Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
Ook op het gezicht van teamgenoot Jochen Stevens prijkte na afloop een gigantische grijns. “We hebben onze wagen na de vorige race wat aangepast. Voor Laurent en mijzelf zou 2019 een leerjaar worden, maar toch staan we bovenaan het klassement en hebben we na afloop van de tweede meeting reeds drie podia waaronder een zege op zak. We blijven echter met de voeten op de grond en pakken alles race per race aan. Begin juli zakken we voor het eerst dit seizoen af naar Spa-Francorchamps voor de volgende afspraak, maar alvorens het zo ver is, gaan we nog eerst even genieten van onze overwinning”, lacht Jochen Stevens.

De derde meeting van het Belcar Endurance Championship 2019 wordt verreden op de mooiste omloop ter wereld, Spa-Francorchamps. In het weekend van 13 en 14 juli is het kampioenschap te gast in het voorprogramma van de 25 Hours VW Fun Cup, met een race over opnieuw 180 minuten voorzien op zaterdag.

Persbericht Stevens MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 4 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons