van der Horst

Zweden: RX2: Superieure Guillaume De Ridder pakt tweede zege op rij

Zege voor Guillaume De Ridder in RX2
Zege voor Guillaume De Ridder in RX2
Onze landgenoot Guillaume De Ridder pakte tijdens de vierde manche van het RX2 kampioenschap zijn tweede zege op rij en komt zo na een valse seizoenstart met een aanrijding en een elektrisch probleem op een verdiende tweede plaats achter teammaat Eriksson.
Zege voor Guillaume De Ridder in RX2
Zege voor Guillaume De Ridder in RX2
We gaan het vel van de beer niet verkopen voor deze is geschoten, maar wat Guillaume De Ridder afgelopen weekend opnieuw liet zien in Zweden is pure klasse en hij profileert hierdoor zichzelf tot een van de grote favorieten voor de titel. Na zijn zege in Noorwegen heeft hij in RX2 het Scandinavische bastion op eigen terrein definitief doorbroken.

Niet minder dan 29 deelnemers passeerden de inschrijvingstafel, incl. alle favorieten en vooral veel Vikingen.
Ze gingen allemaal voor de bijl. Na zijn pechreeks waarin De Ridder in Mettet de strijd moest staken na een tik en een verbogen stuurinrichting kreeg hij geen herkansing in Silverstone waar de wagen werd geteisterd door een elektrisch probleem. En desondanks kwam hij telkens schitterend uit de kwalificaties met een respectievelijke 3de en 2de plaats. In het Noorse Hell kwam de kentering. Na een tweede kwalificatie en een tweede plaats in de halve finale klopte hij ploegmaat en kampioenschapsleider Eriksson in een rechtstreeks duel. Van de 8ste plaats (Mettet) via een 7de plaats (Silverstone) was onze landgenoot ondertussen opgeklommen naar de vierde plaats in de tussenstand. Hij pakte in het Zweedse Höljes de pole en op dat moment stond hij op een virtuele tweede plaats in de tussenstand. Dit zou zo blijven, want de tweede en de derde in de tussenstand Evjen en Gryazin scoorden niet en mochten inpakken.

Start RX2 met De Ridder, Eriksson & Krogstad
Start RX2 met De Ridder, Eriksson & Krogstad
De beide teammaten Eriksson en De Ridder stonden na winst in de halve finales op de eerste startrij in de finale met De Ridder op de pole. Daarin deed hij een uitstekende zaak. Hij reed van de concurrentie weg en ging pas jokeren in de laatste ronde. Hij won overtuigend voor Krogstad. Eriksson lag lang tweede, maar maakte een fout en verhuisde naar de laatste stek. In de laatste bocht kwam het nog tot een contact met Brooks en Olofsson voor de derde plaats. Brooks dook naast de baan en van deze situatie kon ook Eriksson profiteren en werd vierde.

De Ridder pakte ditmaal via de pole en winst in de halve finale en finale de volle puntenpot en komt op zes punten van zijn ploegmaat Eriksson en zoon van teambaas Andreas Eriksson. Krogstad staat derde op 19 punten van de leider. Er staan met Canada, Frankrijk en Zuid-Afrika nog drie wedstrijden op de RX2-kalender en laten we hopen dat De Ridder deze positieve lijn kan doortrekken richting de titel.

Foto's: Johnny Loix
Info: Frieda LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op dinsdag 3 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting World RX of Sweden.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons