van der Horst

12H Sebring: 58 wagens en vijf Belgen aan de start

Start 2023 IMSA 12 Hours of Sebring
Start 2023 IMSA 12 Hours of Sebring
Volgende week wordt de tweede ronde van de IMSA Weathertech Sportscar Championship afgewerkt, gewoontegetrouw met de Mobil 1 12 Hours of Sebring. Nadat Daytona eerder op het jaar kon rekenen op de aanwezigheid van 59 wagens, mag Sebring er 58 verwelkomen, verdeeld over de vier klassen. In drie daarvan zullen ook Belgen aan start verschijnen, dat is wel twee minder dan tijdens de Rolex 24.
Iron Lynx - Lamborghini SC63
Iron Lynx - Lamborghini SC63
GTP krijgt een lichte uitbreiding, want er komt een wagen extra aan de start. In Sebring debuteert de Lamborghini SC63 onder de hoede van Iron Lynx. Deze zal bestuurd worden door Matteo Cairoli, Andrea Caldarelli en Romain Grosjean. De rest van de teams en wagens blijft ongewijzigd tegenover Daytona, al zullen de gebroeders Vanthoor niet aan de start verschijnen. Dries Vanthoor was alleen voor Daytona voorzien, terwijl Frédéric Makowiecki de derde man wordt op de Porsche Penske Motorsport #6. Wel van de partij voor de tweede wedstrijd van de Michelin Endurance Cup zijn Alessio Picariello bij Proton Competition (Porsche) - waar ook Julien Andlauer de plaats inneemt van Neel Jani - en Maxime Martin (BMW) .

Ford Multimatic Motorsports - Ford Mustang GT3
Ford Multimatic Motorsports - Ford Mustang GT3
Bij de GT's zien we de enige afvaller tot nog toe, want tot op dit ogenblik is SunEnergy1 Racing niet geregistreerd voor de race, terwijl men hen wel verwachtte. In GTD Pro zijn de grootste wijzigingen bij Iron Lynx te vinden, gezien Grosjean en Caldarelli overspringen naar GTP. De Italiaan wordt vervangen door Franck Perera op de #19, terwijl de Zwitser het stuur doorgeeft aan Leonardo Pulcini op de #60. Ook Frédéric Vervisch zal aan de start verschijnen met de officiële Ford Mustang, samen met Joey Hand en Dirk Müller. In GTD zien we ook de Iron Dames met hun Lamborghini terug, waar Sarah Bovy het gezelschap krijgt van Michelle Gatting en Rahel Frey. Dat terwijl Jan Heylen Adam Adelson en Elliott Skeer vervoegt bij de Wright Motorsports Porsche.

Tot slot kan LMP2 ook rekenen op dertien bolides, met vooral bij de piloten wat verschuivingen, maar ook in deze klasse zal er van begin tot eind strijd zijn.

De heren starten met de vrije training op donderdag, terwijl de kwalificaties op vrijdag om 18:20 uur zullen plaatsvinden. De Mobil 1 12 Hours of Sebring gaat officieel van start om 15:40 uur en is live te volgen op IMSA TV, dat te vinden is op de site van de organisatie.

--- Deelnemerslijst Mobil 1 12 Hours of Sebring 2024 ---

Foto's: IMSA - Georges de Coster - Racing International Photography/Günter Kortmann



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons