4H Spa: Gilles Magnus pakt leiding kampioenschap na zege in race 3

Gilles Magnus - R-Ace GP
Gilles Magnus (R-ace-GP) was al blij dat hij na de zware crash in de tweede race op zaterdag zondag aan de start stond van race 3. De Belg deed het rustig aan en liet de Eurocup deelnemers het onder elkaar uitvechten voor de algemene zege en concentreerde zich op zijn tegenstanders in de Formula Renault Northern European Cup. Magnus won uiteindelijk het NEC klassement voor teamgenoten Michael Benyahia en Théo Coicaud. Met die zege heroverde Magnus de leiding in de puntenstand op Michael Benyahia en telt nu 5 punten voorsprong voor de finale op de Hockenheimring.
  • Hamofa Performance
Gilles Magnus: “Ik dacht eerst dat ik vandaag niet aan de start zou staan, mijn wagen werd volledig vernield bij de crash gisteren en ik was niet zeker of ik fit genoeg was. Maar we reden de race en ongelooflijk we wonnen bovendien het Formula Renault Northern European Cup klassement.  Ik reed een rustige race en leit de rijders vn de Eurocup voorgaan want ik wilde enkel punten pakken voor het NEC kampioenschap.”

Michael Benyahia en Théo Coicaud vochten het onder elkaar uit voor de tweede plaats, aanvankelijk was Coicaud die het voortouw nam maar Benyahia ging hem met de meet in zicht alsnog voorbij. Bartek Mirecki (BM Racing) pakte de vierde plaats. Charles Milesi (R-ace GP) gisteren nog winnaar van race 2 moest de strijd staken na een contact met Luis Leeds.

Foto's: Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 24 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa-Francorchamps.