van der Horst

4H Spa: Sacha Fenestraz op weg naar de Eurocup titel – podium voor Max Defourny

Max Defourny - R-ace GP
Max Defourny - R-ace GP
Sacha Fenestraz (Josef Kaufmann Racing) won op Spa-Francorchamps de eerste race voor de Formule Renault Eurocup en werd derde in de tweede in race 2. Zijn rivaal in de titelstrijd Robert Shwartzman (R-ace GP) pakte eerst een tweede plaats alvorens in de namiddag als vierde over de lijn te komen. Maar die vierde plaats raakte hij weer kwijt na een tijdstraf voor het inhalen onder een safety car periode, Shwartzman viel zo buiten de punten en ziet Fenestraz verder uitlopen in de puntenstand. Onze landgenoot Max Defourny (R-Ace GP) werd eerst vierde en finishte daarna op de tweede plaats in de tweede wedstrijd.
De eerste race werd wegens de dichte mist afgevlagd na vier ronden achter de safety car, het klassement van de kwalificatie werd dan maar ook overgenomen als de uitslag van de race. Sacha Fenestraz (Josef Kaufmann Racing) kreeg de zege toebedeeld, Robert Shwartzman (R-ace GP), Yifei Ye (Josef Kaufmann Racing) en Max Defourny (R-ace GP) pakten de plaatsen twee tot en met vier.

Gabriel Aubry - Tech 1 Racing)
Gabriel Aubry - Tech 1 Racing)
Gabriel Aubry (Tech 1 Racing) nam bij de start van race 2 de leiding over van de van op de pole gestarte Sacha Fenestraz, maar na een ronde kwam de safety car al naar buiten na een crash van Gilles Magnus (R-Ace GP) op de Raidillon. Na de herstart bleef Fenestraz druk uitoefenen op Aubry maar werd zelf op het einde van de race verrast door Max Defourny (R-ace GP) die hem nog de tweede plaats afsnoepte. Fenestraz deed alsnog een goede zaak voor het kampioenschap want Robert Shwartzman scoorde geen punten na een tijdstaf voor inhalen onder de safety car procedure. Max Fewtrell (Tech 1 Racing) erfde de vierde plaats over, Thomas Randle (AVF by Adrian Valles) sloot de top vijf af. R-ace GP is wel al verzekerd van de titel bij de teams.

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 23 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa-Francorchamps.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons