van der Horst

56 full season deelnemers voor Blancpain Endurance Series 2015

De meest opvallende beelden uit 2014
Voor de vijfde jaargang van SRO's topkampioenschap, de Blancpain Endurance Series, tekenen maar liefst 56 deelnemers present die het ganse seizoen zullen betwisten. Het kampioenschap trekt dit jaar meer dan 10 merken aan waarbij de Pro-Cup met een recordaantal van 23 deelnemers het best gevuld is. WRT zet bovendien een derde Audi R8 LMS ultra in, maar de competitie voor het Belgische team belooft niet van de poes te zullen zijn...
WRT Audi R8 #1
WRT Audi R8 #1
Bentley mikt dit jaar voluit op de titel met naast Bentley M-Sport ook de deelname van een exemplaar onder de HTP-banier. WRT krijgt evenwel ook concurrentie binnen eigen huis, want Phoenix Racing en I.S.R. Racing trekken ook met materiaal uit Ingolstadt naar de Blancpain Endurance Series. Verwacht wordt dat we bovendien de nieuwe Audi R8 LMS eveneens dit seizoen aan het werk zullen zien.

Nissan GT Academy Team RJN - Nissan GT-R Nismo GT3
Nissan GT Academy Team RJN - Nissan GT-R Nismo GT3
Daarnaast zien we met de Lamborghini Huracán (Grasser Racing Team) en de McLaren 650S GT3 (Von Ryan Racing en Attempto Racing) eveneens twee bolides voor het eerst op de startlijsten van SRO. Nissan zet meerdere wagens in, met officieel één bolide in de Pro-klasse voor Nissan GT Academy Team RJN, terwijl er ook plannen zijn voor een tweede wagen van het team in de Pro-Am klasse. Daarnaast schakelde ook MRS GT over van McLaren naar Nissan en bevestigde het een Pro-programma met Godzilla in de volledige Blancpain GT Series. Daarnaast tekent in de Pro Cup ook BMW Team Brasil (2 x BMW), Rowe Racing (2 x Mercedes), Black Falcon (Mercedes), Oman Racing Team (Aston Martin) en Rinaldi Racing (Ferrari) present.

Monza: De actie op zaterdag in beeld gebracht
De Pro-Am Cup telt nog steeds meer dan twintig deelnemers, al wordt bijna de helft van het startveld gestoffeerd door Ferrari. Zo zal regerend kampioen Scuderia Villorba Corse zijn titel verdedigen met de Ferrari 458 Italia; een wagen waarvan we maar liefst negen (!) exemplaren zullen zien in Pro-Am dankzij Villorba Corse, AKKA-ASP, AF Corse (3 stuks), Kessel Racing, Insightracing en nieuwkomers Black Pearl by Rinaldi en Dragonspeed.

Paul Ricard: Kwalificaties en race in beeld gebracht
Tegenstand komt er vooral uit het kamp van BMW, waarvan er vijf stuks het ganse seizoen moeten volmaken. Daarnaast is er ook concurrentie van Mercedes, Nissan, Aston Martin, Jaguar (Emil Frey) McLaren (dankzij Attempo Racing's 650S) en last but certainly not least, een Audi uit de ateliers van W Racing Team.

Monza: De race in beeld gebracht
De Gentlemen Trophy, dit seizoen hernoemd naar Am Cup, is 11 wagens rijk, met opnieuw een zeer sterke aanwezigheid van Ferrari (6 stuks). Stéphane Ratel zei ooit Ferrari in zijn kampioenschap te willen hebben, een wens die dit jaar zeker en vast ingevuld wordt. AF Corse (twee stuks), AKKA-ASP, Sport Garage, Kessel Racing en Glorax Racing verkiezen allemaal materiaal uit Maranello, terwijl we daarnaast ook één BMW Z4, twee mercedes SLS, één Audi R8 en ook één Porsche van het Belgische Delahaye Racing Team op de startlijst terugvinden.

--- Deelnemerslijst Blancpain Endurance Series 2015 (pdf) ---

Lees ook: 21 deelnemers voor Blancpain Sprint Series in 2015

Foto's: Vincent Wouters, Martijn Wouters & Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op woensdag 11 maart 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons