van der Horst

Afgelasting Buriram-meeting imminent

Buriram Chang International Circuit
Buriram Chang International Circuit
Hoewel het wachten blijft op de officiële bevestiging door de FIA World Motor Sport Council, lijdt het geen twijfel meer dat de WTCC-meeting in het Thaise Buriram, voorzien op 5-6 november, van de kalender wordt afgevoerd. Naast de eerder gerezen onduidelijkheid met betrekking tot het juiste aanspreekpunt bevestigde nu ook de circuiteigenaar van het Chang International Circuit aan TouringCar Times dat de wedstrijden niet doorgaan omdat de nationale sportinstanties niet het daartoe vereiste budget op tafel legden. Het ziet er dus naar uit dat de WTCC-deelnemers na Motegi (dit weekend) nog enkel de meetings in Shanghai en Qatar wacht.
"Normaliter zijn wij de hoofdpromotor van alle races die op deze omloop worden verreden, met uitzondering evenwel van de WTCC-meeting. Vorig jaar werd de WTCC-race aangebracht door de Royal Automobile Association of Thailand, wij stonden toen enkel in voor de veiligheid. Dit jaar was het maar de vraag wie de FIA-fee zou betalen aangezien de RAAT moeilijkheden ondervond om het geld bij elkaar te krijgen" verduidelijkte circuitdirecteur Tanaisiri Chanvitayarom de afgelasting tegenover TouringCarTimes.

De TCR International Series/TCR Asia-meeting die recent op het Chang International Circuit werd verreden is onderdeel van een driejarige package die het circuit in 2015, nog voor er sprake was van WTCC, afsloot met de GT Asia. Het ziet er dus naar uit dat twee toerwagenmeetings binnen kort tijdsbestek voor de nieuwe bonzen van de nationale autosportinstantie teveel van het goede was.

Foto: FIA WTCC
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 2 september 2016.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons