van der Horst

Anthony Kumpen en Bert Longin blij na Nascar-races in VS

Anthony Kumpen
Anthony Kumpen
Anthony Kumpen en Bert Longin werkten de afgelopen dagen flink aan hun Nascar-ervaring. Onze beide landgenoten betwistten in de Verenigde Staten hun eerste Nascar-races aan de andere kant van de Plas en dat onder de vleugels van Mike Skinner. Voor Kumpen vormde de deelname een onderdeel van zijn prijs voor het veroveren van de Europese Nascar-titel. De Limburger zal dit seizoen op zijn menu de Nascar Whelen Euro Series afwisselen met wedstrijden in de VS.
Voor de eerste race op Amerikaanse bodem kwalificeerde Anthony Kumpen zich net buiten de top 10, op een knappe twaalfde plaats bij een totaal van een dikke twintig wagens. Tijdens de race in ijskoude temperaturen werkte hij zich op richting top 10, maar toen liep het mis. "In het midden van de wedstrijd draaide een wagen tegen mij. Ik moest dus naar de pits voor een check-up, waardoor ik wat tijd verloor. Ik eindigde als veertiende, maar indien ik niet in moeilijkheden was geraakt, konden we de top 10 gehaald hebben. Ik ben niettemin blij met het team en met wat we gedaan hebben", aldus Kumpen die uiteindelijk nog opklom naar de dertiende plaats nadat race-winnaar en regerend kampioen Spencer Davis gediskwalificeerd werd wegens een te lichte wagen.

Voor Bert Longin een zelfde verhaal bij zijn debuut in de Pro Late Model. Longin kwalificeerde zich als twaalfde, klom ook op tot zelfs een achtste plaats, maar geraakte naar het einde van de race betrokken in een aanrijding terwijl hij streed voor P7. "Het is lang geleden dat ik met zo'n big smile uit een raceauto gekomen ben. Het was absoluut niet gemakkelijk, maar de ervaring om dit mee te maken is echt onwaarschijnlijk!" Ook al zit er een oceaan tussen België en Longin, toch schuwt de Vlaams-Brabander de dankwoorden aan zijn eigen team niet, "dank u Nascar Whelen Euro Series om ons deze mogelijkheid te geven en het ganse team PK Carsport dat ons op dit niveau gebracht hebben."

Op zondag stond Kumpen's grote debuut in de K&N Pro Series East op het programma. Na een foutje tijdens de kwalificaties startte de Hasselaar de race over 151 ronden als 23e, om uiteindelijk officieel als veertiende afgevlagd te worden nadat hij bij elke ronde meer vertrouwen tapte. Kumpen laakte uiteindelijk een slechte kwalificatie; een top tien plaats behoorde volgens de regerende NWES-kampioen zeker tot de mogelijkheden met een betere startplaats. Toch kijkt hij blij terug naar de afgelopen dagen; hij stak veel op en amuseerde zich naar eigen zeggen rot.

Foto: Nascar Whelen Euro Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op maandag 16 februari 2015.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons