van der Horst

Aston Martin stelt line-ups en liveries voor

Aston Martin Racing - Vantage V8 GTE
Aston Martin Racing - Vantage V8 GTE
Aston Martin Racing brengt dit seizoen opnieuw vijf wagens aan de start van het FIA WEC en doet daarvoor beroep op de diensten van enkele nieuwe gezichten. Van de drie Vantage V8’s die in GTE-Pro zullen uitkomen lijkt de #97 in handen van Darren Turner en Stefan Mücke (plus Rob Bell in Spa en Le Mans) wederom de speerpunt te worden. De #95 gaat verder met een volledige Deense line-up, waarbij Marco Sorensen dit jaar Christoffer Nygaard en Nicki Thiim vervoegt, waardoor de “Dane Train” promoveert naar de Pro-klasse. Alex MacDowell en Fernando Rees vormen opnieuw een team op de #99 en krijgen versterking van Richie Stanaway.
Aston Martin Racing - Vantage V8 GTE
Aston Martin Racing - Vantage V8 GTE
Een van de opvallende nieuwe gezichten is de Italiaan Francesco Castellacci (Silver), hij komt samen met Roald Goethe en Stuart Hall (GTE-Am kampioen 2013) in actie op de #96. Mathias Lauda (Silver) werd eerder al aangekondigd door AMR en krijgt Pedro Lamy en Paul Dalla Lana als teamgenoten op de Vantage V8 #98. Zoals gemeld zal Rob Bell enkel het kuipje op de #97 delen met Darren Turner en Stefan Mücke tijdens de 24 Heures du mans en de voorbereidende 6 Hours of Spa.

Ook op de 24 uren van de Nürburgring zet Aston Martin weer zwaar in. Na een enkele wagen bij de voorbije edities, komen er nu weer twee exemplaren van de V12 Vantage GT3 in de Bilstein kleuren aan de start. Daarbij wordt er uitsluitend een beroep gedaan op fabrieksrijders.

Aston Martin Racing - Vantage V8 GTE
Aston Martin Racing - Vantage V8 GTE
Wat betreft de kleurenschema’s vallen ook enkele nieuwigheden te noteren. Zo is er nu meer variatie, en zijn niet alle wagens meer uitgedost in de traditionele Gulf kleuren. Olieproducent Valero duikt weer prominent op, net als het Chinese Hanergy (hernieuwbare energie).


Line-up's FIA WEC

#95: Marco Sørensen - Christoffer Nygaard - Nicki Thiim (Pro)
#96: Francesco Castellacci - Roald Goethe - Stuart Hall (Am)
#97: Darren Turner - Stefan Mücke - Rob Bell (Pro)
#98: Paul Dalla Lana - Pedro Lamy - Mathias Lauda (Am)
#99:  Alex MacDowall - Fernando Rees - Richie Stanaway (Pro)

Line-up's 24h Nürburgring:

#007: Darren Turner - Stefan Mücke - Pedro Lamy
#008: Richie Stanaway - Jonny Adam - Mathias Lauda

Foto's: AMR



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op donderdag 19 maart 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons