van der Horst

Aston Martin Vulcan: LaFerrari FXX-K-killer voor op circuit? (+ Video)

Aston Martin DP-100
Aston Martin DP-100
Het heeft er alle schijn naar dat Aston Martin op het Autosalon van Genève een supercar zal onthullen die enkel op het circuit thuishoort. Uit een vrijgegeven teaser welke een beeld van de Raidillon en een soundtrack met heerlijk gebrul omvat worden we niet veel wijzer, maar het Australische CarAdvice meent te weten dat Aston Martin een doorontwikkelde versie van de Aston Martin One-77 klaarstoomt onder de naam Vulcan.
Aston Martin Vulcan teaser
Aston Martin Vulcan teaser
Aston Martin zelf houdt de spanning erin met een droge "We werken aan iets heel speciaals, de Aston Martin Vulcan". Of de Vulcan invloeden zal kennen van de DP-100 die het Britse merk ontwierp vanaf een wit blad papier voor Gran Turismo 6, is niet geweten. De Vulcan zou, nog volgens de Australiërs, evenwel slechts in een oplage van dertig stuks geproduceerd worden, daar waar de One-77 gelimiteerd was tot 77 exemplaren. In navolging van andere supercar-producenten zullen de eigenaars begeleid worden met onder andere een race-opleiding en worden de wagens vervoerd naar circuits over de hele wereld omvervolgens opnieuw op stal te worden gezet bij Aston Martin.

Het lijkt er dus op dat de LaFerrari FXX-K en de McLaren P1 GTR een concurrent zullen bijkrijgen; meer nieuws over exact twee weken op het autosalon van Genève waar Aston Martin trouwens ook de nieuwe Aston martin Vantage GT3 voorstelt.



Foto's: Aston Martin



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Varia op dinsdag 17 februari 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons