van der Horst

Belcar-reglement ondergaat in 2018 enkele wijzigingen

Start 2017 Belcar 24 Hours of Zolder
Start 2017 Belcar 24 Hours of Zolder
Het Belcar Endurance Championship is in 2018 toe aan het laatste seizoen uit de driejarige reglementscyclus die Circuit Zolder afsprak met onder meer de teams. Hoewel de grote lijnen vastliggen, wordt na (alsook tijdens) elk seizoen een evaluatie gemaakt om punten en komma's aan te passen. Zo zullen er ook volgend jaar een aantal dingen gewijzigd worden ten opzichte van het voorbije seizoen, met het oog op fans, rijders en teams een betere onderlinge strijd voor te schotelen.
  • Prospeed Competition
Jacques Heynen
Jacques Heynen
"De toekomst van de Belcar is gegarandeerd. De weg ligt open voor een groot succes en we kijken uit naar een fantastisch jaar", zegt voorzitter van de Raad van Bestuur Jacques Heynen. "Ik denk dat we afgelopen jaar een mooie strijd hebben gezien", vertelt Liaison officer Andy Jaenen. "Voor volgend jaar voorzien we 2 wedstrijden over 180 minuten in Spa en één over diezelfde afstand in Zolder. Daarnaast hebben we tijdens de seizoensopener en -finale ook telkens een race over 125 minuten met daarnaast de onvermijdelijke 24 Hours of Zolder natuurlijk."

"We hebben besloten om de normtijd gevoelig te verlagen (1:30 op Circuit Zolder n.v.d.r.) waardoor de prototypes meer vrijheden krijgen. Hierdoor krijgen ook de GT's meer kansen, want de prototypes worden misschien fragieler. Tijdens de 24 Hours of Zolder zullen we een super pole organiseren voor alle deelnemers waarbij elke wagen één ronde het circuit voor zich krijgt. De youngtimer klasse schrappen we, net als de gastklasse overigens. We hebben gezamenlijk besloten om de gastwagens onder te brengen in de verschillende bestaande klassen. De wagens verzamelen wel geen punten, maar kunnen vanzelfsprekend wel op het podium terechtkomen. Het criterium of een wagen als vaste deelnemer of gast wordt beschouwd blijft identiek: de inschrijving op jaarbasis of race per race", aldus Jaenen.

Foto's: Vincent Wouters & Ronald Janssens



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 9 december 2017.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons