van der Horst

Berlijn: Eindelijk raak voor Nick Cassidy

Nick Cassidy - Envision Racing
Nick Cassidy - Envision Racing
De achtste ronde van het Formule E kampioenschap zit er op en het was Nick Cassidy die zondag aan het langste eind trok in Berlijn. De Envision Racing-piloot nam op zestien ronden van het einde van de wedstrijd de kop en hield zowel Jake Dennis (Avalanche Andretti) als Jean-Éric Vergne (DS Penske) achter zich. Hiermee krijgt het kampioenschap wel een nieuwe wind, gezien de Kiwi zich nu vol in de titelstrijd werpt. Stoffel Vandoorne reed een degelijke race en eindigde als achtste.
Start 2023 Berlin E-Prix II
Start 2023 Berlin E-Prix II
Na een kort oponthoud kwam de race op gang met Robin Frijns (ABT Cupra) op kop. Maar net zoals zaterdag zou de leiding niet lang bij dezelfde rijder blijven. Zo waren er wederom de nodige inhaalmanoeuvres om de leiding en kregen we zeven verschillende piloten die ieder een ronde aan de leiding reden. Maar daar achter was er de nodige nervositeit in het deelnemersveld wat resulteerde in een aantal voorvleugels die sneuvelden. De eerste was van André Lotterer (Avalanche Andretti), maar ook Edoardo Mortara (Maserati), Sam Bird (Jaguar) en Sébastien Buemi (Envision Racing) moesten de pits opzoeken en zagen daardoor hun kans op de zege in rook op gaan.

Op zestien ronden van het einde viel de uiteindelijke beslissing. Cassidy nam de kop over en wilde net zoals zijn teamgenoot Buemi gisteren van de kop af de slotfase in gaan. Daardoor werd de Nieuw-Zeelander als gegeerd wild opgejaagd door Dennis. Ook voor de derde plaats heerste er een heuse strijd, voornamelijk tussen Vergne, Mitch Evans (Jaguar) en António Félix da Costa (Porsche), maar uiteindelijk was het Vergne die de derde plek veroverde. Vooraan leek, gezien het energieverschil, Dennis een grote kans te maken om uiteindelijk met de winst te gaan lopen. Maar Cassidy hield stand, waardoor hij eindelijk de overwinning te pakken kreegt waar hij achter joeg sinds Hyderabad. Evans eindigde als vierde, terwijl da Costa de top vijf afrondde.

Stoffel Vandoorne - DS Penske
Stoffel Vandoorne - DS Penske
Voor Vandoorne werd het een anonieme wedstrijd. In de openingsfase viel de Rumbekenaar op een bepaald punt van de wedstrijd terug naar een elfde plek. Uiteindelijk kon hij naarmate de race vorderde nog wat plekken goed maken, met een achtste plaats als eindresultaat. In de tussenstand zien we wel een serieuze kanteling. Pascal Wehrlein (Porsche), die als zevende over de meet reed, blijft aan de leiding, maar Cassidy komt nu wel stevig aankloppen. De Envision Racing-piloot is genaderd tot op vijf punten, terwijl Vergne en Dennis op respectievelijk 20 en 21 punten volgen. In het teamkampioenschap is het verschil tussen Porsche en Envision Racing verkleind tot 16 punten. Nu krijgen de heren twee weken rust alvorens zij hun volgende ronde moeten aanvatten. En het is het hoogtepunt van het seizoen: Monaco.

Foto's: Thomas Smets 



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 23 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 2.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons