van der Horst

BRC: Wervik opent voorbereiding op Ieper

Freddy Loix - Skoda Fabia
Freddy Loix - Skoda Fabia
Met de Ypres Rally komt de grootste afspraak in België er met rasse schreden aan. Heel wat toppers starten traditioneel hun voorbereiding in de Rally van Wervik, meetellend voor het VAS-kampioenschap. Jammer voor de Scuderia Vervica dat ditzelfde weekend ook de Rally van Bertrix op de kalender staat.
Hoewel het BRC nog een trapje hoger staat, hebben mannen als Maxime Potty en Jos Verstappen ongelijk dat ze niet starten in Wervik. De 47ste editie van deze rally telt 141 wedstrijdkilometers op een parcours dat ontzettend representabel is voor wat er eind juni op hen afkomt, tijdens de Ypres Rally.

Vincent Verschueren - Skoda Fabia Rally2
Vincent Verschueren - Skoda Fabia Rally2
Desondanks pakt de organisatie van Wervik opnieuw uit met een vijfsterrenveld, ook al moeten ze het zonder Britse delegatie. De Ypres Rally telt immers ook mee voor het Britse kampioenschap.

ok al dient deze VAS-manche als doorgedreven test, winnen in Wervik is altijd meegenomen en dus mogen we een mooie strijd verwachten. Davy Vanneste (VW) start in zijn achtertuin en mikt op revanche na de Monteberg, waar hij de zege moest laten aan Jos Verstappen. Vincent Verschueren (VW) lijkt bekomen van zijn crash in de Sezoensrally en ook Niels Reynvoet (Citroën), in goede doen de jongste weken, mag bij de favorieten gerekend worden. Nog aan de start: Freddy Loix, recordwinnaar in Ieper. Kan 'Fast Freddy' zich nog eens mengen in de strijd om winst?

En er zijn outsiders met onder meer Bernd Casier en thuisrijder Steven Dolfen, die debuteert in de Ford Fiesta Rally2. Dé verrassing op de lijst is Bjorn Syx, die voor de eerste keer uitpakt met een Rally2-bolide, namelijk de Citroën C3. 

Bij de GT's wordt het heet tussen Tim Van Parijs en Gunther Monnens. Bij de historics wacht nog meer lekkers met Paul Lietaer die het opnieuw mag opnemen tegen een rist BMW M3's, van onder meer Cedriek Merlevede en Pieter-Jan Maeyaert. 

Ook een pak jonkies komen warmdraaien voor Ieper met onder meer Maxim Decock en Tom Heindrichs, de halfbroer van Thierry Neuville.

Start: 8.45 uur, finish 19.15 uur, na twaalf ritten, verdeeld over vier lussen.

Foto: Sandro Delaere en Davy Degryse - RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op woensdag 7 juni 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons