van der Horst

Central Europe: Neuville heeft er zin in

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville heeft de beste tijd gezet op de shakedown van de Central European Rally, een nieuwkomer op de WRC-kalender. De Belg ging Kalle Rovanperä en Ott Tänak voor. De generale repetitie werd even verstoord door een tussenkomst van de ambulance, voor een feit dat niet gerelateerd was aan de rally.
  • STX Motorhomes
Het belooft een pittige rally te worden, met een volledig nieuw parcours dat zich uitstrekt over drie landen, namelijk Duitsland, Tsjechië en Oostenrijk. De omstandigheden zullen zeker een rol spelen en dat uitte zich op de shakedown.

Kalle Rovanperä (Toyota) opende met een 1:58.9. Thierry Neuville (Hyundai) dook er kort later onder. Hij was anderhalve seconde sneller dan de Fin die op een zucht staat van de titel. Daarmee lag meteen ook de winnaar van de dag vast, want het parcours in Tittling kwam er vuil bij te liggen zodat weinig rijders hun openingstijd konden verbeteren, behalve Ott Tänak (Ford). Die kroop in zijn tweede run tot op een tiende van Rovanperä en eindigde zo derde.

Grégoire Munster (Ford) reed een goed chrono en noteerde een tiende tijd, weliswaar als laatste Rally1. Hij werd gevolgd door Yohan Rossel, meteen de beste ook in WRC2.

Deze middag is er een ceremonie in Praag met twee proeven. Morgen blijft de karavaan in Tsjechië. De rally eindigt zondag, na 18 proeven, met de Power Stage.

Foto: Hyundai Motorsport - Twitter

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 26 oktober 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Central European Rally.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons