van der Horst

CER: Neuville pakt de kop

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville leidt de Central European Rally na twee van de achttien proeven. Hij houdt na een korte openingsdag in de voorlaatste manche van het WRC Ott Tänak en Sébastien Ogier vooraf.
De Central European Rally is een nieuwkomer en meteen ook een buitenbeentje op de kalender, want de rally vindt plaats in Tsjechië, Duitsland en Oostenrijk. Donderdag was er een ceremoniële start in de Tsjechische hoofdstad Praag, gevolgd door twee kleine proeven. 

Thierry Neuville (Hyundai) maakte meteen zijn ambities duidelijk. Hij won vanmorgen de Power Stage en pakte donderdagavond ook de kop na een snelste tijd op de tweede proef. De eerste proef ging naar Ott Tänak (Ford) die tweede is op 1.2 seconde. De Belg nam een risico met hun bandenstrategie, door niet te vertrekken met vier regendbanden. Hij ging voor een mix van regenbanden en slicks.

Dat viel goed uit want er is al een klein kloofje op de rest. Sébastien Ogier (Toyota) is derde op 5.8 seconden, één tiende voor WK-leider Kalle Rovanperä (Toyota). Ook Teemu Suninen (Hyundai) gokte met het rubber en is vijfde op 8.3 seconden. De rest volgt al op meer dan tien seconden. Grégoire Munster is mooi tiende op een kwart minuut.

In WRC2 leidt Yohan Rossel, voor een sterke Adrien Fourmaux en Andreas Mikkelsen.

Morgen volgen er nog zes proeven op Tsjechische bodem. De rally eindigt zondag met de Power Stage.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 26 oktober 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Central European Rally.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons