van der Horst

Chili: Tänak in volledige controle

Ott Tänak - Ford Puma Rally1
Ott Tänak - Ford Puma Rally1
Na negen van de zestien proeven is Ott Tänak nog altijd de leider in de Rally van Chili, de elfde manche van het WRC. Hij heeft een ruime voorgift op de Hyundai's van Teemu Suninen en Thierry Neuville.
Het werd een slopende ochtend die ontzettend veel vroeg van de banden. Op het einde van lus regende het dan ook lekke banden. Vooral de Toyota's hadden het knap lastig en reden hun rubbers tot op de draad op.

Ott Tänak (Ford) liet het niet aan zijn hart komen. De Est reed meteen de concurrentie op achterstand en was mild voor zijn Pirelli's waardoor hij op het einde nog eens kon uithalen. De concurrentie hangt nu volledig in de touwen. Teemu Suninen (Hyundai) kon het tempo van vrijdag niet herhalen, maar blijft wel knap tweede op 48 seconden. De Fin moet wel uitkijken want Thierry Neuville (Hyundai) heeft duidelijk zijn zinnen gezet op die tweede stek. Nochtans begon de ochtend slecht met een lekke band op de openingsproef, maar de Belg spaarde zijn rubbers goed op en sprong van plaats vijf naar drie, op ruim een minuut van de leider.

De Toyota's vielen terug. Elfyn Evans (Toyota) zakte net voor de middag van plaats drie naar vier en hangt al op vijfkwartminuut van Tänak. Kalle Rovanperä (Toyota) kijkt al aan tegen een achterstand van bijna twee minuten. En de Toyota's moeten ook nog in het servicepark zien te geraken. Takamoto Katsuta (Toyota) is zesde op bijna drie minuuten. Grégoire Munster (Ford) zet zijn leerproces verder en is zevende op bijna vier minuten.

In WRC2 is Oliver Solberg de leider, voor Sami Pajari en Gus Greensmith.
Straks wordt de ochtendlus nog eens herhaald. De rally eindigt morgen met de Power Stage. 

Foto: M-Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 30 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Chili.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons