van der Horst

Chili: Tänak op weg naar winst

Ott Tänak - Ford Puma Rally1
Ott Tänak - Ford Puma Rally1
Ott Tänak is op weg naar de overwinning in de Rally van Chili, de elfde manche van het WRC. Hij heeft een ruime voorsprong op Teemu Suninen en Thierry Neuville.
De middaglus op zaterdag was een doorslagje van de ochtendlus, met Ott Tänak (Ford) die met een mooie voorgift, zijn rubber kon sparen om dan op het einde van de lus nog eens uit te halen. 

De Est is nu echt op weg naar de zege. Hij heeft een minuut voorsprong op zijn dichtste concurrent en dat is Teemu Suninen (Hyundai). De Fin kan die stek wel nog verliezen, hetzij omdat Thierry Neuville (Hyundai) nog stevig aandringt, of omdat Hyundai mogelijk nog de teamregels laat spelen. Gezien de situatie in de WK-tussenstand zou dat niet meer het geval mogen zijn. 

Veel hangt ook af van Elfyn Evans (Toyota). De Welshman hangt op amper tien tellen van Neuville en kan de plannen bij Hyundai en de Belg nog stevig in de war sturen. Kalle Rovanperä (Toyota) is vijfde op ruim twee minuten. Takamoto Katsuta (Toyota) is zesde op vier minuten.

In WRC2 leidt Oliver Solberg nog altijd, voor Gus Greensmith.

Grégoire Munster (Ford) is zestiende nadat hij even van de baan ging en daarbij twee keer lek reed. 

Zondag zijn er nog vier, relatief korte, proeven. De rally eindigt met de Power Stage.

Foto: M-Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 1 oktober 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Chili.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons