van der Horst

Circuit Zolder is WOW: "DTM terug naar Zolder"

Circuit Zolder is WOW
Circuit Zolder is WOW
Vandaag werden op Circuit Zolder de plannen voor het seizoen 2014 voorgesteld, plannen die op zijn minst gezegd ambitieus ogen. Centraal in de gepresenteerde strategie staat WOW; Circuit Zolder is WOW, ofwel "World on Wheels". Met deze gedachtengang wil het bestuur aangeven dat het Limburgse domein openstaat om ook de wielersport te omarmen, zonder daarbij zijn gemotoriseerde roots te vergeten of te verloochenen. Verder werd tevens bevestigd dat de deelnemersaantallen voor de 24 Hours of Zolder nog steeds de goede richting uitgaan, in die mate zelfs dat er nog slechts vijf plaatsen beschikbaar zijn. Ook de nieuwe voorzitter Jaak Heynen gaf zijn visie voor de komende jaren.
Jaak Heynen schenkt Hugo Leroi Trofee van verdienste
Jaak Heynen schenkt Hugo Leroi Trofee van verdienste
Stellen dat Circuit Zolder zich de afgelopen jaren in woelig water bevond, is hoegenaamd geen understatement. Toch presteerde de omloop volgens kersvers voorzitter Jaak Heynen op financieel vlak afgelopen jaar beter dan verwacht. "Wij hebben betere cijfers genoteerd dan de raad van bestuur vooropgesteld had, dus wat de financiën betreft gaat het goed met Zolder", sprak de opvolger van Hugo Leroi. "Daarnaast hebben we ook gewerkt aan onze 8 meter schans voor de BMX'en en de 24 Hours of Zolder, de beroemde 24 Hours, met meer dan 40 wagens ingeschreven, 42 as we speak."

Thierry Deflandre
Thierry Deflandre
"WOW is de nieuwe manier van Circuit Zolder te bekijken", sprak Algemeen Directeur Thierry Deflandre. "Dat is geen "of" verhaal, wordt het nu een wielercircuit OF een autocircuit. Neen het is een "en" verhaal wat dus betekent dat alles naast elkaar kan gebeuren. Dus, World on Wheels, wereld op wielen is 7 dagen op 7 een locatie waar je van 7 tot 77 je kan bezighouden met allerhande activiteiten. Voor alle petrolheads die het circuit grootgemaakt hebben in het verleden willen we bevestigen dat we de auto activiteiten zeker niet achteruit gaan duwen, maar er worden ook heel wat nieuwe activiteiten genomen, er is dus sprake van een diversificatie."

Jaak Heynen
Jaak Heynen
Jaak Heynen beaamt de uitspraken van Deflandre meteen, "absoluut, dat past tevens perfect in de drie pijlers die wij (het management en de raad van bestuur) gedefinieerd hebben; zijnde innovatie, mobiliteit en toerisme. Ik denk dat dat de perfecte situatie moet vormen om dit circuit zijn elan van weleer terug te geven." Een strategie uitdokteren betekent evenwel ook duidelijke krijtlijnen voor de toekomst uitzetten, een toekomst die voor Heynen stilaan vormt krijgt. "Iemand zei ooit, I have a dream. Wel, ik heb er twee. Mijn eerste droom is om terug een DTM-sessie naar Zolder te krijgen. Mijn tweede droom draait rond een dag die er stilaan aan komt, 25 mei, de dag van de verkiezingen. Ik stel namelijk een vraag aan de politieker om autosport een van uw punten te maken; wij zijn u daar zeer dankbaar voor."

DJ Zohra
DJ Zohra
"2014 wordt alleszins een zeer druk jaar op Circuit Zolder", gaat Deflandre verder. "Kronos komt tweemaal met de VW Fun Cup en het nationaal kampioenschap BRCC. Daarnaast komen ook de historics tweemaal aan bod, evenaals de BGDC. Al deze wedstrijden tellen overigens mee voor de Belcar 5000, een zeer goed signaal dus voor de piloten, want dit impliceert dat er veel te doen is en er veel wedstrijden gereden kunnen worden. De hoofdbrok voor Circuit Zolder is natuulijk onze eigen organisaties, de 24 Hours of Zolder, de Truck Grand Prix, de Belgian Masters en de traditionele seizoensafsluiter Race Promotion Night. De 24 Hours of Zolder wordt een feest met veel nevenkoersen, een full house in de boxen en in de paddock en hopelijk ook in de tribune. Door vorig jaar de beslissing te nemen om de GT3's te weigeren, kunnen we nu stellen dat er nog maar vijf inschrijvingen mogelijk zijn. De andere moeten we naar de wachtlijst verwijzen."

Jaak Heynen - Thierry Deflandre
Jaak Heynen - Thierry Deflandre
Naast de 24 Hours of Zolder is op het einde van het jaar natuurlijk ook het GT3-sprint kampioenschap van SRO, de Blancpain GT Series, te gast. Nieuw evenwel is Acceleration in de maand juli. "Dat zijn evenwel vertrouwde auto's, de Superleague auto's (nvdr. volgens ons betreft het hier de A1 GP-bolides, niet deze uit de Superleague) en die keren inderdaad terug, bijna F1-geluid! Daarnaast hebben we ook de Super Sundays van Skylimit Events, waarbij de eerste al een zeer groot succces bleken. Ook wil ik het avondfietsen vermelden, want dankzij het mooie weer van de afgelopen weken, hebben we nu reeds records verboken. Daarbij gaan we dit jaar niet alleen een 24-uurs wedstrijd hebben voor de tweewielers, maar ook een evenement over 12 uur en 6 uur. Iedereen kan zich werkelijk amuseren op circuit!", besluit Deflandre.

Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op donderdag 3 april 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons