van der Horst

Citroën Racing bevestigt Ma Qing Hua voor 2015

Ma Qing Hua - Citroën Racing
Ma Qing Hua - Citroën Racing
Citroën Racing bevestigde zopas dat Ma Qing Hua opnieuw voor de Franse constructeur aanzet in het WTCC. Waar de Chinees vorig jaar slechts vijf wedstrijden afwerkte, zal hij thans het volledige WTCC-kampioenschap betwisten naast José Maria Lopez, Yvan Muller en Sebastien Loeb. De Chinese markt is erg belangrijk voor de Franse constructeur en in die zin is de bevestiging van Ma Qing Hua dan ook geen verrassing.
Ma Qing Hua
Ma Qing Hua
 Wél werd verwacht dat Ma, die vorig jaar in Moskou als eerste Chinese rijder ooit een WTCC-race won, naast Mehdi Bennani voor het nieuwe Sebastien Loeb Racing zou uitkomen. Een en ander impliceert dan ook dat we in 2015 niet vijf maar zes Citroën C-Elysée aan de start van het nieuwe seizoen zouden krijgen; het team van de negenvoudige rallywereldkampioen liet eerder immers verstaan twee wagens te zullen inzetten.

"China is voortaan de beangrijkste markt voor Citroën wanneer het op verkoopcijfers aankomt en door de integratie van Ma Qing Hua in onze ploeg wonnen we flink wat  naambekendheid bij het Chinese publiek dat de autosport ontdekt. Ma is voor ons dan ook de perfecte ambassadeur" aldus Julien Montarnal, Directeur Marketing, Communication et Sport bij Citroën.

"Dat we met Ma Qing Hua vorig jaar de juiste keuze maakten, bewees ie al bij zijn tweede wedstrijd, toen hij in Rusland ging winnen. Door hem te bevestigen voor een volledig seizoen willen we thans de vruchten plukken van de ervaring die hij in die vijf wedstrijden opdeed" wist Citroën Racing-patron Yves Matton van zijn kant te vertellen.

Foto's: Hans van Onsem



 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op woensdag 11 februari 2015.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons