van der Horst

East Belgian Rally: Neuville nog steeds oppermachtig

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Met tien KP zeges op rij steekt Thierry Neuville met zijn Hyundai i20 WRC nog steeds torenhoog boven de concurrentie uit. Er staat vanavond nog één lus op het programma van drie proeven. En dan weten we of Neuville erin lukt om alle KP's te winnen.
Een kleine 120 km tegen de klok hebben de rijders nu achter de kiezen en de voorsprong van Thierry Neuville op een verrassend regelmatige Cédric Cherain in de Ford Fiësta R5 is ondertussen opgelopen tot 2min18 of nog steeds iets meer dan een seconde per kilometer. We konden ons in het begin opmaken voor een strijd voor de tweede plaats tussen de Ford R5 van Charain en de Subaru WRC van Princen, maar Princen verloor een pak seconden door een lekke band en dichter dan 40 seconden op een ontketende Cherain kwam hij niet meer. En wetende dat Princen 35 seconden verloor door de lekke band, hebben we dus een mooi duel gemist voor de dichtste ereplaats achter een ongrijpbare Neuville.

Maar op KP 9 moest Princen de strijd staken en kon zodoende Chris Van Woensel opschuiven naar de derde plaats in zijn wat oudere Subaru WRC. Hij voelt wel de hete adem in zijn nek van de Nederlander Hermen Kobus die met zijn Ford Fiësta traag op gang kwam. Vincent Verschueren staat op een verdienstelijke vijfde plaats met de Citroën DS3 R5.

Foto: BFO BRC



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 27 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting East Belgian Rally.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons