van der Horst

Estland: Neuville verrassend leider

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Na vier van de 21 klassementsproeven in de Raly van Estland, de achtste manche van het wereldkampioenschap rally, is Thierry Neuville verrassend leider. De Belg gaat de Toyota's van Kalle Rovanperä en Elfyn Evans vooraf.
Ott Tänak (Ford) pakte de snelste tijd op de openingsproef vrijdagavond. De Est kon echter niet genieten van de koppositie want een motorwissel kostte hem meteen straf van vijf minuten. Tänak zal dus niet zegevieren in zijn thuisland. Zo werd Esapekka Lappi (Hyundai) de eerste leider.

De Fin moest zaterdagochtend meteen de leiding overlaten aan zijn teamgenoot Thierry Neuville (Hyundai) die op de openingsproef meteen uithaalde en enkel Tänak voor zich moest dulden. Op de volgende twee proeven eenzelfde scenario met Neuville telkens op twee en Tänak die de besttijden voor zijn rekening nam. 

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
De Belg, uiteraard geholpen door een goede startpositie, heeft 6.8 seconden voorsprong op Kalle Rovanperä (Toyota) die de weg moest openen zaterdagochtend. Elfyn Evans (Toyota) is derde op 13 seconden. Achter de twee Toyota's dringen Esapekka Lappi en Teemu Suninen (Hyundai) die een comeback maakt in Rally1, nog stevig aan voor een plek op het podium. De top vijf hangt nog binnen de 20 seconden. Takamoto Katsuta (Toyota) en Pierre-Louis Loubet (Ford), zijn respectievelijk zesde en zevende op een halve minuut van de kop.

In WRC2, en achtste algemeen, is Oliver Solberg leider.

Deze middag volgen nog vier proeven. De rally eindigt zondagmiddag met de Power Stage.

Foto's: Davy Degryse - RIP



 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 21 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Estland.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons