van der Horst

F4 Magny Cours: Neal Van Vaerenbergh: “Mijn beste meeting van het seizoen”

Neal Van Vaerenbergh
Neal Van Vaerenbergh
De winnaar van het RACB National Team Stuurwiel haalde dit weekend uitstekende resultaten in het Frans kampioenschap F4 te Magny Cours. Na al als derde op de grid van de eerste manche te hebben gestaan, klom Neal Van Vaerenbergh na afloop van de derde race op het podium, na zes rijders te hebben ingehaald.
  • Hamofa Performance
Enkele dagen geleden stelde Neal Van Vaerenbergh al dat het circuit van Magny Cours hem wel wist te inspireren. Dat werd afgelopen weekend bevestigd. “Ik voelde de wagen heel goed aan en bij de kwalificaties voor de eerste race zette ik de derde tijd neer”, vertelde de jonge Belg. Een meer dan verdienstelijke prestatie, vooral ook omdat de piste er heel nat bij lag.
“Helaas verloor ik door een slechte start meteen twee plaatsen en nadien viel ik nog een plaats terug”, legt Neal uit. “Ik ging dus als zesde door de finish. Jammer, want mijn rondetijden in de race waren bij de beste.”

In de tweede race van het weekend liep het minder vlot. “Ik bezette de vijfde plaats op de grid en na een paar honderd meter probeerde ik buitenom een tegenstander te passeren door zo laat mogelijk te remmen. Dat was geen goed idee. Ik blokkeerde de wielen en de neus van mijn bolide overleefde een aanrijding niet. Bovendien kreeg ik een straf van 30 seconden wegens gevaarlijk rijden. Ik finishte dan ook buiten de punten, maar zette wel de vierde rondetijd neer.”

Neal Van Vaerenbergh - Frans F4 kampioenschap
Neal Van Vaerenbergh - Frans F4 kampioenschap
Met die wetenschap nam Neal vol vertrouwen de start van de derde race in de F4-meeting, dit keer op een droge piste. “Voor de start zag het er nochtans niet goed uit. Ik had eigenlijk als vierde op de grid moeten staan, maar door die aanrijding in de vorige race vloog ik vijf strafplaatsen achteruit. Van op een negende plek nam ik echter een goede start en ik kwam onmiddellijk in een goed ritme. Uiteindelijk wist ik nog zes rijders in te halen en als derde te finishen. Een resultaat waar ik heel tevreden over ben. Hoewel ik in Pau een race als tweede eindigde, denk ik dat dit mijn beste meeting van het seizoen was. Ik wil meteen van de gelegenheid gebruik maken om het RACB National Team en de Auto Sport Academy te bedanken om me dit mooie seizoen te laten beleven.”

RACB Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zondag 8 september 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons