van der Horst

Fernando Alonso ondergaat zondag medische test

Fernando Alonso
Fernando Alonso
Fernando Alonso is gearriveerd in het Mclaren Technology Center, zo liet het Engelse team uit Woking, Surrey eerder deze week weten, waarna de Spanjaard hoopte via een simulatorsessie nog een stap dichter te zetten naar een terugkeer in de MP4-30. Aanstaande zondag moet een medische test door de FIA duidelijkheid brengen of hij al dan niet klaar zal zijn voor de Grote Prijs van Maleisië, zo meldde Sky Italia eerder vandaag.
Tweevoudig wereldkampioen Alonso ging deze week bij Mclaren-Honda terug aan de slag in de simulator, om zich klaar te stomen voor de volgende race in Sepang. Hij spitste zich voornamelijk toe op technisch werk, kwalificatieoefeningen en wedstrijdprocedures. Het team liet weten dat het voor de Spanjaard alvast een uitstekende dag was.

Kevin Magnussen - McLaren Honda
Kevin Magnussen - McLaren Honda
Door een hersenschudding en een tijdelijk geheugenverlies, na een tot nu toe nog steeds onverklaarde crash in Barcelona tijdens de wintertesten, moest de 33-jarige Spanjaard de eerste manche van het wereldkampioenschap Formule 1 van aan de zijlijn aanschouwen. Veel miste hij niet, want voor zijn teamgenoten was Melbourne alles behalve een succes. Om het nog erger te maken, zal hij dit seizoen slechts 3 Japanse krachtbronnen ter beschikking hebben in plaats van 4. Zijn vervanger Kevin Magnussen zag afgelopen zondag in zijn spiegels één van deze motoren letterlijk in rook opgaan nog voor de wedstrijd begonnen was. Motoren worden echter niet per piloot aangewezen, maar per wagen, waardoor Fernando Alonso eigenlijk de handicap overneemt. Als hij dit seizoen het maximum zou overschrijden, zal hij zich aan een grid penalty mogen verwachten.

Er gaan ook geruchten de ronde dat Alonso nerveus zou zijn om terug in de cockpit van zijn Mclaren te kruipen, maar teambaas Eric Boullier liet aan het Spaanse El Pais weten dat hij dagelijks in contact was met Alonso. “Hij is in orde”, antwoordde de Fransman op de vraag over Alonso's medische toestand. “In feite maakt hij zich meer zorgen dat hij gek gaat worden indien hij niet snel terug is”, lachtte hij. Bouillier verwacht in ieder geval dat zijn piloot een groen licht zal krijgen na de medische testen die de FIA op hem zal uitvoeren. Afwachten dus wat de test aanstaande zondag als resultaat geeft...

Ronald Ooms - Foto's: Racing International Photography & McLaren



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule 1 op donderdag 19 maart 2015.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons