van der Horst

Finland: Evans op zuchtje van zege

Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Elfyn Evans heeft een tweede zege in de Rally van Finland zo goed als binnen. Met nog de Power Stage te gaan in deze negende WRC-manche heeft hij een ruime bonus op Thierry Neuville.
Vooraan viel er niet meer veel te beleven Elfyn Evans (Toyota) controleert de wedstrijd en houdt Thierry Neuville (Hyundai) op ruim een halve minuut. De Welshman is op weg naar zijn tweede zege in Jyväskylä en zijn zevende ooit. Neuville lijkt dan weer op weg naar zijn eerste Finse podium in tien jaar!

Takamoto Katsuta (Toyota) nam zondagochtend wat afstand van Teemu Suninen (Hyundai) die nochtans het volle pond gaf, en zelfs rondrijdt zonder reservebanden. Jari-Matti Latvala (Toyota) rijdt eenzaam rond als vijfde.

In WRC2 heeft Oliver Solberg (Skoda) de zege zo goed als beet. De Zweed pakt wel geen punten waardoor de volle buit naar Sami Pajari (Skoda) lijkt te gaan.

De Power Stage start straks, om 12.15 uur.

Foto: Toyota Gazoo Racing

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 6 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons