van der Horst

Finland: Tänak besluit als eerste leider

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Ott Tänak is de eerste leider van de Rally van Finland. Dat is de negende manche van het WRC. De Est troefde Thierry Neuville en WK-leider Kalle Rovanperä af.
De Rally van Finland begon donderdagavond met het traditionele ritje door de straten van Harju. Ott Tänak (Ford) zette al snel de te kloppen tijd neer, die uiteindelijk niet meer zou verbeterd worden. Thierry Neuville (Hyundai) beet zijn tanden er op stuk, maar strandde op zes tienden. Ook Kalle Rovanperä (Toyota) viel opvallend hard aan maar de WK-leider kwam zeven tienden te kort.

Daarachter vinden we Esapekka Lappi (Hyundai), Elfyn Evans (Toyota), Pierre-Louis Loubet (Ford) en Takamoto Katsuta (Toyota). De top zeven bleef binnen de 2.2 seconden. Teemu Suninen (Hyundai) kreeg al een tikje van 4.6 seconden. Jari-Matti Latvala (Toyota) moest meteen 8 seconden toegeven. De teambaas van TGR WRT weet meteen waar de klepel hangt bij zijn eenmalige comeback.

In WRC2 pakte Jari Huttunen de snelste tijd. Grégoire Munster (Ford) opende bescheiden met een 22ste tijd in die categorie.

Foto: Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 3 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons